BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå

Hua Hins nye jernbanestasjon åpner 11. desemberState Railway of Thailand (SRT) sier at den nye Hua Hin jernbanestasjon åpner 11. desember.

Ifølge SRTs kunngjøring vil den første fasen av åpningen av stasjonen fokusere på billettsalg.

Ytterligere fasiliteter, inkludert butikklokaler og andre fasiliteter på stasjonen, skal etter planen åpnes gradvis i løpet av de kommende månedene.

Thailands statsjernbane kunngjorde nylig de første avgangene som vil benytte det nye dobbeltsporet.

Nå er det imidlertid klart at alle tog til Hua Hin fra 15. desember vil benytte den nye stasjonen.

Samtidig med åpningen av stasjonen vil det også bli innført en revidert rutetabell fra 15. desember. (Se under)

Denne oppdateringen er utformet for å ta hensyn til det nye dobbeltsporet, en betydelig oppgradering som vil gjøre togtrafikken i regionen mer effektiv.

Innføringen av dobbeltsporet er en viktig del av prosjektet med dobbeltsporet jernbane på Southern Line.

Fase 1 av dette ambisiøse prosjektet, som dekker en strekning på 421 kilometer fra Nakhon Pathom til Chumphon, nærmer seg slutten, og over 98 % av arbeidet er allerede utført.

Dette er en viktig milepæl i landets transportsektor, og målet er å revitalisere og modernisere togtrafikken i Thailand.

En viktig fordel med det nye dobbeltsporet er den reduserte reisetiden mellom Hua Hin og Bangkok, som nå er beregnet til ca. tre timer. Dette er en betydelig forbedring i forhold til dagens reisetid.

Selv om det ennå ikke er kommet noen offisiell kunngjøring om hva som skal skje med den gamle stasjonen, er det underforstått at den vil bli stående. Stasjonen, som i seg selv er en populær turistattraksjon, forventes å bli et museum eller en historisk attraksjon.

Når det gjelder rutetabellen som trer i kraft 15. desember, finner du nedenfor. Merk at togene fra Hua Hin til Bangkok nå ankommer Krung Thep Aphiwat Central Terminal. (Krung Thep er det thailandske navnet for Bangkok, hovedstaden i Thailand. Det betyr "Englenes by".)

Billetter kan kjøpes personlig på Hua Hin jernbanestasjon eller via dticket.railway.co.th 

For mer informasjon, kontakt Hua Hin jernbanestasjon på tlf: 032 511 073 eller SRTs hotline på 1690.RSS 
Stacks Image 820
Stacks Image 827
Stacks Image 834
Stacks Image 841

Slik ser du norsk TV i Thailand