BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Turismen i Chiang Mai halvert - luftveissykdommer øker (video)



Turoperatører i Chiang Mai er svært bekymret etter at de siste tallene som viser at antallet bestillinger har gått ned med 50 % etter at det populære turistmålet er rangert som verdens mest forurensede by, samtidig som luftveissykdommer i provinsen fortsetter å øke. 

Luftkvalitetsindeksen produsert av det sveitsiske selskapet IQAir avslørte at Chiang Mai hadde en avlesning på 216 ved middagstid i går, noe som anses som «veldig usunt». Alt over 51 er en grunn til bekymring. Til sammenligning hadde Bangkok en lesning på 80, mens Birmingham og London hadde målinger på henholdsvis 25 og 8, skriver The Guardian.

Forurensningen som forårsaket av brenning har økonomiske konsekvenser for Chiang Mai, og mange virksomheter rapporterer om et betydelig fall i bestillinger.

– I begynnelsen av mars kom det ikke turister, jeg vil si at jeg hadde en nedgang på 50 % i bestillinger. Jeg har jobbet i turisme i 30 år ... og jeg tror turister blir mer bevisste på forurensningen, sier Chiang Mai Tee Tours-eier, Mr Tee. 

Byen svarer med å "vaske" luften ...

Kilde: The Thaiger - Video fra NNT

RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand