BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Pattaya venter på at kinesiske «null-dollar-turister» skal kommeSelv om rundt 500.000 kinesere allerede har besøkt Thailand i år, er det lite som tyder på at de mye omdiskuterte «nullsumsferiene» er tilbake. De var spesielt populære i Pattaya før pandemien.

e er i hovedsak «all-inclusive-turer», betalt i Kina før de flyr til Thailand, som i hovedsak er til fordel for thai-kinesiske selskaper og bestemte bedrifter som er vertskap for turistene ved å forhåndsarrangere flyreiser, overnatting og underholdning.

Når de først er i Thailand, legges det ofte press på de besøkende for å bruke penger i bestemte butikker som smykke- og souvernirbutikker eller til og med kjøpesentre.

Association of Thai Travel Agents sier at det ikke finnes bevis på at disse alternativer faktisk har skjedd ennå, selv om de er markedsført i byer som Xian som har direktefly til U-tapao flyplass, nær Pattaya.

Med flyvninger som ligger i gjennomsnitt på 22.000 baht pluss annet inflasjonspress, har disse «nullsumsferiene» blitt rundt 30 prosent dyrere. På den nå utvidede U-tapao flyplassen lander det daglig rundt åtte internasjonale flyvninger, hovedsakelig fra Midtøsten og russiske provinsbyer.

Andre faktorer som utsetter reisene er kinesiske forsinkelser i utstedelsen av pass, hvorav mange utløp under covid-pandemien da reise fra Kina var praktisk talt umulig.

De fleste kinesere har aldri eid et pass, men stadig flere ønsker seg et pass, noe som sees på de lange køene på passkontorene i store kinesiske byer. Et annet problem er mangelen på kinesisktalende turguider i Thailand, et svært sensitivt tema da dette yrket er forbeholdt thaier under fremmedarbeidslovgivningen. Kina har akseptert å samarbeide med thailandske myndigheter for å slå ned på kinesiske statsborgere som opptrer som uoffisielle guider.

Det er imidlertid begrenset bevis på at disse «nullsumsferiene» fra Kina begynner i Pattaya. For eksempel gjenåpnet The 79 Adult Show på feriestedets Thepprasit Road nylig etter pandemien og har jevnlig rundt 20 turbusser fulle av kinesere på den utvidede parkeringsplassen tidlig på kvelden.

Selv om noen gjester hadde reist fra hjemlandet på individuelle reiser bekreftet mange at de var på forhåndsarrangerte kinesiske pakker av en eller annen type.

79 Adult Show, omdøpt fra det suggestive 69 Adult Show pre-covid, beskrives som en "dristig" kabaret med saftige damer og skuespillere «uten forlegenhet» som bruker kunstige slanger, tau og trommer.

Å ta bilder eller videoer inne er strengt forbudt og publikum advares om at de vil bli behandlet av internt sikkerhetspersonell. Inngangsbillettene varierer avhengig av nasjonalitet fra 1000 baht (30 USD) til det dobbelte for ikke-asiater.

Thailands turistmyndighet forventer opptil 7 millioner kinesiske besøkende totalt i 2023, med 250.000 forventet ved thailandske feriesteder i april. Det ambisiøse målet vil være avhengig av hvor raskt «nullsumsferier» kommer tilbake.

Kilde: Pattaya Mail
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand