BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Per-Willy Amundsen oppfordrer til turistboikott av Thailand


Per-Willy Amundsen, tidligere norsk justisminister og medlem av justiskomitéen ber at norske turister boikotter Thailand i vinter. 

Det skjer etter at den norske kvinnen, Nerid Høiness (30), som ble forelsket i den 38 år gamle japanske statsborgeren, Hiroyuki Ogu, på Ko Phangan, ble myrdet i Laos, skriver avisen Thai Examiner.

Til tross for at japaneren, som er etterlyst av Interpol, er observert i Thailand har thailandsk politi ikke løftet én finger for å pågripe den drapsmistenkte 38 åringen.

Amundsen ber Utenriksdepartementet i Oslo om å advare alle norske reisende til Thailand etter å ha fått opplysninger om at den japanske drapsmannen mistenkes for å bo i Thailand.

– Det er en fullstendig skandale at mannen som misbrukte og drepte Nerid Høiness ikke er arrestert og ført for retten, sier Amundsen. – Hvis han ikke blir arrestert, bør den norske regjeringen advare norske statsborgere om ikke å reise til Thailand. I Norges offisielle reiseråd bør det være en advarsel mot å reise til et land som Thailand, der mannen som drepte Nerid Høiness fortsatt går fri.

Amundsen ønsker å vite hvorfor ingen er arrestert for drap på den unge kvinnen. Liket av Nerid Høiness ble funnet i en jungel utenfor Vang Vieng i Laos 22. januar 2020.

Utenriksdepartementet i Oslo har avvist den tidligere statsrådens forslag om at grunnlaget for reiserådene ikke kan hvile på enkeltsaker. Det vil måtte gjennomgå og vurdere situasjonen før en ny rådgivning ble gitt ut basert på den generelle sikkerhetssituasjonen i Thailand.

Amundsen har bedt den nåværende justisministeren i Norge og hans etterfølger i rollen, Monica Mæland, samt tjenestemenn ved Utenriksdepartementet i Oslo, til å trappe opp den diplomatiske aktiviteten rundt saken og ta kontakt med Bangkok for å få saken løst.

(pf) Kilde: Tha Examiner