BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Bangkoks tett befolkede slumområder en smittebombe


Bangkok er nå den hardest smitterammede området i Thailand, med om lag 40 % av de daglig nye smiteregistrerte. Og fra sositetens og maktelitens forlystelsessteder spredte smitte seg til mange steder i landet. Mange av de som arbeidet der kom fra byens slumområder i Kling Toei. Og nå er disse områdene en bombe med hensyn til smittespredning. Her bor folk trangt og 'boligene' ligger tett inntil hverandre.

Dersom Bangkok skal slippe unna sitt verste mareritt, i den pågående smittekrisen, avhenger det i stor grad av hvor godt myndighetene kontrollerer utbruddet som raser gjennom de overfylte Klong Toei-samfunnene.

Mer enn 300 smittede ble oppdaget her forrige måned. I mellomtiden viste tester utført på 1.336 innbyggere i Klong Toei fra 27. til 30. april at 1 av hver 14 personer (7,41 prosent) var positive.

Hovedstadens fattigste nabolag, Klong Toei, består av 41 overfylte samfunn. Ofte rettmessig nevnt som slumkvarterer, og dette er hjemsted for rundt 100 000, hovedsakelig lavinntektsinnbyggere som jobber på tvers av ulike sektorer i hovedstaden. Den første Klong Toei-beboeren som testet positivt for korona, jobbet på en pub i Thonglor - det eksklusive nabolaget hvis natteliv bidro til å fyre opp under Thailands pågående tredje smittebølge. Da smitten hans ble bekreftet, hadde viruset allerede blitt overført til familiemedlemmene og flere naboer. Mens de ventet på at testresultatene skulle komme tilbake, spredte de seg videre gjennom nabolaget.

For tiden blir alle utsatte personer i Klong Toei målrettet med koronatester, men det tar en dag eller to før laboratorieresultatene kommer tilbake. Først når de tester positive, blir pasienter innlagt på sykehus, feltsykehus eller hotell.

BMA gjennomfører nå rundt 1000 tester per dag i Klong Toei-samfunn, mens vaksinasjonen av lokalbefolkningen begynte på tirsdag.

Samfunnsledere leverer også mat til hjemmene til høyrisikoinnbyggere i håp om å minimere deres behov for å forlate hjemmet og utsette andre for viruset.

Flere senger legges også til på feltsykehusene som betjener Bangkok, for å sikre at smittede innbyggere kan isoleres og behandles raskt. Thailands havnemyndighet tilbyr et av sine Klong Toei-lagre til bruk som feltsykehus. King Chulalongkorn Memorial Hospital vil tilby medisinsk personale og utstyr til feltsykehuset, som vil ha plass til minst 100 pasienter.

(we) Kilde: ThaiPBS