BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Phuket åpner om tre uker uten barer, puber, gogoer og nattklubberPhuket åpner for utenlandske turister som kjent 1. juli - men ikke øyas barer, puber, gogoer og nattklubber. Når de åpner er uvisst. 

Patong-ordfører Chalermsak Maneesri bekreftet dette tidligere i dag, torsdag.

Kunngjøringen er trolig en av flere endringer eller forholdsregler foreslått av Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, sammen med Thai Tourism Authority.

Begrunnelsen for ikke å åpne den populære nattelivet og underholdningsindustrien er bekymring over tidligere smitteklynger fra barer og nattklubber, ifølge Chalermsak.

Dette til tross for at det er forventet at 70% av øya beboere er vaksinert når øya åpner for turister.

Det er for tiden også en nasjonal skjenkestopp for alle "underholdningssteder" og et nasjonalt forbud mot salg av alkohol på restauranter satt av CCSA. Dette smittevernstiltake har vært på plass i omtrent to måneder, uten tegn til at de det vil tillates skjenking i nær framtid.

Ordfører Chalermsak sa ikke om forbudet mot alkohol på restauranter ble ansett som opphevet før åpningen av Phuket, selv om guvernøren på øya tidligere har uttalt at en lettelse av reglene vil bli vurdert på hoteller og restauranter, men det er ikke garantert.

Patong-ordføreren uttalte at foruten det nasjonale forbudet fra CCSA, at guvernøren på Phuket og Thailand Tourism Authority, eller TAT, hadde avtalt at underholdningsstedene ville bli holdt stengt når øya åpner. Det ble sagt eller klommet noen signaler på når skjenkeforbudet oppheves.

TAT har fokusert sterkt på natur, strender og restaurering av øyas miljø på grunn av mangel på turister og trafikk det siste året, i håp om å trekke de som ønsker å oppleve naturlige attraksjoner.

Skenkeforbud og pålagt stengeing av disse stedene har vekket mange sinte kommentarer på nettet fra både potensielle turister og bedriftseiere på øya. Noen bar- og nattklubbeiere skiver i sosiale medier at hele personalet er vaksinert og de har forberedt seg på åpningen og nå får de beskjed om at de ikke kan åpne, til tross for at sektoren deres uten tvil var hardest rammet det siste året, ikke er uakseptabelt.

Patong-ordføreren uttalte imidlertid at han ville fokusere på å yte økonomisk bistand og støtte til de sektorene som ennå ikke får lov til å åpne.

(pf) Kilde: The Pattaya News