BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 899

45 dagers visumfritak er historieTil tross for intens lobbyvirksomhet fra turistmyndighetene i Thailand, vil ikke borgere av de rundt 60 landene som er fritatt for visum lenger få 45 dagers visumfritt opphold ved innreise.

Turister fra fastlands-Europa, alle de nordiske landene, og omkring 60 andre land fra 1. april kun få 30 dager visumfritt opphold.

Imidlertid vil de kunne forlenge med ytterligere 30 dager bare én gang ved thailandsk immigrasjon. Dette er en tilbakeføring til situasjonen før 1. oktober 2022 da 45-dagersregelen ble innført som et midlertidig tiltak for å øke turismen frem til 31. mars 2023.

Med andre ord vil statsborgere fra visumfrie land nå ha maksimalt to ganger 30 dager visumfritt i stedet for 75 dager.

Imidlertid vil de fortsatt kunne reise ut av landet, uansett hvor kort tid det er, og gjenta prosedyren i ytterligere 30 + 30 dager. Men dette er begrenset til maksimalt to i løpet av et kalenderår ved innreise over land.

Det er ingen formell restriksjon på innreise med fly, selv om immigrasjonsoffiserer kan nekte innreise hvis de mener et formelt visum fra en thailandsk ambassade bør skaffes på forhånd.

Kilde: Pattaya Mail

RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand