Stacks Image 352

Thailandsk golfnettsted har økt med 36 % siden grensene åpnet igjenNår turistmyndighetene i Thailand begynner å øke sine internasjonale kampanjer for å få internasjonale reisende til å fly til Thailand, ser en sektor, golf, allerede en kraftig økning i antall besøk på et nettsted for golf.

Siden skrotingen av ‘Test and Go’ har mange internasjonale golfere vist stor interesse for å spille i landet, skiver Hua Hin Today.

I løpet av de siste tre ukene har det populære golfnettstedet birdie.in.th hatt en massiv økning på 36 % i registreringer fra utenlandske golfere.

Birdie Thailand lar golfere fra hele verden legge inn scorene sine regelmessig hver gang de spiller atten hull.

Så, etter golfrunden, oppdaterer nettsiden automatisk handicapet deres, noe som alle golfere vet er avgjørende hvis de ønsker å delta i lokale turneringer.

Samtidig blir golfspillere bedt om å foreta en gjennomgang av banen de nettopp har spilt.

Over 15 000 golfere har registrert seg de siste fem årene.

De har spilt over 295 baner her og i Asia, noe som har resultert i svimlende 24.516.446 slag med et gjennomsnittlig handicap på 17,8.

– Med mange golfbaner som har hatt tid til å oppgradere og håndtere viktig vedlikehold under pandemien, sier noen av våre anmeldere at de har funnet ut at de fleste banene aldri har vært i bedre stand for spill, sier Shane Ruddle i Birdie.

– Det er veldig oppmuntrende å se denne økningen i visninger. Golfere har en tendens til å være en tøff rase, så når grensene er åpne og innreisereglene er enklere, forventer vi at mange av Thailands beste golfsteder vil se en oppgang i bestillinger i løpet av de neste månedene.

Organisasjonen understreker forskning fra International Association of Golfing Tour Operators (IAGTO), og sier at det internasjonale golfturismemarkedet er verdt anslagsvis 17 milliarder dollar, med omtrent femtiseks millioner golfspillere over hele verden.

– Golfere har en tendens til å bruke mye mer penger per hode enn en gjennomsnittlig turist, ettersom de pleier å bo på 3–5-stjerners hoteller, spise på de beste restaurantene, og selvfølgelig betale for en runde golf og gi tips til de thailandske caddiene også, sier Ruddle.

Nesten 300 golfferierende fra hele verden har også fløyet til Thailand og deltar for tiden i Centara World Masters Golf Tournament i Hua Hin.

Denne store begivenheten organisert av Golfasian, og sørger for mange golfspillere til Hua Hin .

Golf sammen med medisinsk turisme og bryllup spiller en svært viktig rolle i å bringe utenlandsk valuta til landet. 

Mange asiatiske land er avhengige av golf for lokal inntekt, så forhåpentligvis vil Thailand også se en økning i bookinger.

(pf) Kilde: Hua Hin Today

Slik ser du norsk TV i Thailand!