BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 745

Pensjonister i Hong Kong må forvente over 20 år med dårlig helseInnbyggere i Hong Kong, som har lengre forventet levealder enn det globale gjennomsnittet, forventer å oppleve dårlig helse i løpet av pensjonisttilværelsen, fra midten av 60-årene.

En fersk undersøkelse understreker viktigheten av å prioritere helseplanlegging i Hong Kong, ifølge Manulife Asia Care Survey av Media OutReach.

Undersøkelsen fant at innbyggere i Hong Kong vanligvis planlegger å pensjonere seg ved 63 års alder og forventer å oppleve kroniske eller andre helseproblemer innen de fyller 64. Med en gjennomsnittlig levealder på 85 år kan de oppleve over 20 år av pensjonisttilværelsen med redusert helse. Mens Hong Kong erkjenner viktigheten av helseplanlegging, anses tidslinjen for besparelser som urealistisk.

Bare 10 % av de spurte anså deres fysiske helse som utmerket, mens bare 11 % mener deres mentale helse er utmerket, som er mindre enn halvparten av det regionale gjennomsnittet. Undersøkelsen avslørte også at aldersgruppen 25-34 år trekker ned de totale prosentene for Hong Kong.

Den stigende prisen på medisinsk behandling er en betydelig bekymring i Hong Kong, med 47 % av de spurte bekymret for kostnadene ved behandling dersom de blir diagnostisert med en alvorlig sykdom. Videre er 29 % av respondentene usikre på hvem som vil ta seg av dem hvis de blir syke.

Mens 37 % av de spurte anser sparing til helsetjenester eller medisinske behov som et av de tre beste økonomiske målene deres, avslørte undersøkelsen at deres forventninger om å nå dette målet innen syv år kanskje ikke er realistiske, gitt lengden på pensjonering og overdreven avhengighet av kontanter besparelser.

Likevel svarte 9 av 10 respondenter at de tar grep for å løse helseproblemer ved å øke treningen, forbedre kostholdet, ha regelmessige helsesjekker og overvåke sin helse nøye.

Kilde: Thai PBS
RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand