BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Thailand vurderer tre ukers karantene for noen reisende

Thailand vurderer å øke karantenetiden opp til 3 uker for noen reisende

Det sa Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) mandag. Ifølge CCSA's talskvinne, Dr. Apisamai Srirangsan, skal forslaget å bidra til å begrense spredningen av den mer smittsomme sørafrikanske stammen av coronaviruset.

Søndag rapporterte Thailand om sitt første tilfelle av dette viruset hos en thailandsk statsborger som er i karantene etter å ha kommet tilbake fra Tanzania.

Dr. Apisamai sa at CCSA nå vurderer å øke obligatorisk karantene fra 14 (i relaliteten er dette 15 netter og 16 dager) til 21 dager (22 netter og 23 dager?) for personer som reiser fra "høyrisikoland" eller for de som senere tester positivt for dette viruset fra Sør-Afrika.

Den foreslåtte økningen i karantene vil i utgangspunktet gjelde personer som reiser til Thailand fra Afrika, men kan også gjelde for reisende fra andre steder.

Det er ikke sagt nøyaktig hvilke andre land som er ansett som "høy risiko", men den mer smittsomme varianten er utbredt i mange europeiske land, bl.a. Storbritannia, Belgia og Sveits, og er også blitt funnet i Australia og USA.

(we) Kilde: Thaivisa