BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Sexy Soi 6 og den gamle dronningenDet finnes flere puber oppkalt etter dronning Victoria enn noen annen monark. Over 220 bare i Storbritannia. Men en av de mest berømte og vellykkede ligger i Pattaya, der den deler gategrunn med rundt 70 jentebarer.

Queen Victoria Inn har vært drevet av Jane og Vic King siden 2001. Det er et hotell med 33 rom og et stort restaurantområde som er utformet som en tradisjonell engelsk pub. Det har blitt beskrevet som "en oase av ro" i et ellers hektisk miljø, skriver Pattaya Mail i dag.

Vic, som er fra London, sier:

– Soi 6 i 2001 var veldig annerledes enn i dag. Den var langt mer kosmopolitisk og mangfoldig med to røde møbelbutikker, et antikvitetssenter, skredderbutikker, reisebyråer og noen andre.

– Men gaten ble nærmest en barsone da antallet europeiske besøkende, særlig briter, nådde en topp for rundt 20 år siden. Queen Vic, som markedsfører seg som gjestevennlig, nøt godt av gatens økende popularitet, men ulempen var at familier og ektepar hadde en tendens til å holde seg unna.

Selv om gaten til en viss grad har bedret seg etter pandemi-tiden, da Pattaya ble en spøkelsesby, er antallet kunder langt færre enn for ti år siden.

Britene hadde en tendens til å drikke mye og bruke mye penger, men de har blitt stadig færre.

De thailandske myndighetene satser på flere turister fra Kina, India og Russland, men disse har andre prioriteringer.

For eksempel er de fleste som besøker Pattayas Walking Street i dag asiater, og barene, klubbene og restaurantene der satser i økende grad på nye markeder.

At Queen Vic har overlevd, er i stor grad Jane og Vic Kings fortjeneste. Noen av de ansatte, deriblant kjøkkensjefen Sompit, har jobbet der i over 20 år: Det sier alltid mye om vellykkede bedrifter.

Den internasjonale og thailandske menyen oppdateres jevnlig etter skiftende smak, og søndagsbuffeten med fire typer kjøtt med alt tilbehør er populær blant lokale expats som ikke lar seg lokke av nabobarene.

Det finnes til og med en utfordring: Spis den tre meter lange pølsen i sin helhet, så får du 500 bahts pølsen gratis. Så langt er det bare tre personer som har klart det kunststykket.

Når kvelden nærmer seg, gjør barene seg klare til å ta imot kunder, og bilene må kjøre sakte, for det vrimler av lokkende damer i gatene.

Navnene er forførende: Repent, Baby Cool, Flirt og flere titalls andre. Prisene er fortsatt rimelige, og en øl koster vanligvis rundt 100 baht eller mindre, mens damedrinkene ligger godt under 200 baht.

Det lokale politiet foretar av og til razziaer for å minne alle om at det er de som bestemmer, men for det meste styrer gata seg selv og kontrollerer eventuell motbydelig oppførsel uten innblanding utenfra.

Sexy Soi Sex er på en måte en påminnelse om hvordan Pattaya var før i tiden. Det er velkjent at regjeringen og de lokale myndighetene ønsker å motvirke sexindustrien på lang sikt.

Pattayas ordfører Poramet Ngamphichet holdt så sent som i forrige uke en tale til immigrasjonsoffiserer der han la vekt på byens utvikling mot "neo" eller det nye Pattaya: sport, velvære, familieunderholdning, konferanser og utstillinger.

Men det er en fredelig revolusjon.

Så lenge det finnes et internasjonalt marked for Soi 6 og thaier jobber der, vil det gamle Pattaya eksistere side om side med det nye.

Men når det ikke lenger er mulig å tjene penger, er det en helt annen historie.

Bildet: De ansatte på Queen Vic gjør seg klare til søndagens carvery: Sompit (kokk til venstre), Oo (i midten) og Ton. 

Kilde: Pattaya Mail


RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand