BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 899

Forventer økt eksport mot slutten av åretMidt i økonomisk usikkerhet og en inflasjon som gir utfordringer for thailandsk eksport i første halvdel av 2023, forventer handelsdepartementet en bedring for landets eksportsektor i andre halvdel av året.

Myndighetene sier at de venter en eksportnedgang i første og andre kvartal, sien importørene fortsatt har store lagre. Imidlertid forventes eksporten å ta seg opp igjen i andre halvår i år.

Ifølge departementets data gikk den tollklarerte verdien av eksporten ned for femte måned på rad i februar. For de to første månedene av 2023 falt thailandsk eksport med 4,6 % til 42,6 milliarder amerikanske dollar. Eksportfaktorer forrige måned inkluderte en høy base i februar 2022 og viktige importland som står overfor økende press fra den globale økonomiske nedgangen, som reduserer etterspørselen etter varer.

Høy inflasjon i mange land påvirker også forbrukernes kjøpekraft, noe som resulterte i press på thailandsk eksport. Imidlertid vokste thailandsk eksport av landbruks- og agroindustriprodukter med 3,6 % fra år til år i februar til 3,9 milliarder dollar, mens eksporten av industriprodukter falt for femte måned på rad i februar, og falt 6,2 % til 17,6 milliarder dollar.

Regjeringen opprettholder sitt eksportvekstmål på 1-2 % for året, sammenlignet med en økning på 5,5 % i 2022. Til tross for utfordringene som den thailandske eksportsektoren står overfor, er handelsdepartementet fortsatt optimistisk om at industrien vil komme seg senere på året og fortsette å bidra til landets økonomiske vekst.

Kilde: National News Bureau of Thailand
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand