BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Bangkok-ungdommer søker psykisk helsehjelp



Over 60 % av de unge i Bangkok-området som søker råd om psykisk helse på nettet, er i fare for å utvikle depresjon, mens 43,6 % er i fare for å begå selvmord, viser en undersøkelse fra Department of Mental Health.

Funnene kommer fra data samlet inn fra over 1200 brukere av DMHs nettbaserte rådgivningsplattform "Mental Health Check In", som ble lansert 1. januar.

Plattformen tilbyr gratis konsultasjoner til unge i alderen 15-25 år som opplever psykiske vansker.

Data fra de første månedene viste også at 58,2 av brukerne sa at de opplevde et alvorlig press, opplyser DMH.

Dr. Pongkasem Khaimook, generaldirektør for DMH, sa tirsdag at tilbudet om gratis nettkonsultasjoner var et viktig skritt i retning av å oppdage problemer tidlig, noe som vil bidra til effektiv forebygging og behandling av alvorlige psykiske helseproblemer.

Under temaet "Det er aldri lett å vokse opp, men du trenger ikke å møte det alene" tilbyr plattformen råd om psykisk helse fra psykiatere, kliniske psykologer, veiledningspsykologer og frivillige helsearbeidere. Ungdommer som trenger det, kan få flere samtaler.

DMH har samarbeidet med Wall of Sharing Association om å opprette plattformen Mental Health Check In, i samarbeid med mobilappen Ooca og National Health Security Office.

Plattformen er åpen frem til 31. september og forventes å betjene rundt 2500 brukere totalt.

Du kan bruke Mental Health Check In ved å laste ned Ooca-appen, som er tilgjengelig for både iOS- og Android-enheter.

Kilde: The Nation

RSS 
Stacks Image 815

Slik ser du norsk TV i Thailand