Stacks Image 789
Stacks Image 782
Stacks Image 793

Thailand skal bygge opp ny, kompetent reiselivsarbeidsstyrke



Seks reiselivsrelaterte etater i Thailand skal samarbeide for å bygge opp og utdanne reiselivsansatte for å møte manglen i på ansatte i reiselivsnæringen og møte økende etterspørsel.

Avtalen om potensiell utvikling av arbeidere og personell for reiselivs- og tjenestenæringer ble signert mandag av Arbeidsdepartementets avdeling for kompetanseutvikling, turist- og sportsdepartementets , Thai Federation of Provincial Tourist Association, Beverage Association og Bartender Club Eastern Region.

Signeringsseremonien ble holdt ved turistavdelingens hovedkontor i regjeringskomplekset i Bangkok. 

Saken fortsetter under bildet

 

Pichet Thongphan fra Skill Development Department sa at avtalen kompletterte avdelingens policy for å øke kompetansen til arbeidere i reiselivsnæringen. Han sier at avdelingen har som mål å kompetanseheve 4.900 personer i år, hvorav 3.344 allerede har gjennomgått opplæring.

Han la til de har gitt et 30-timers bartenderkurs til 161 arbeidere i syv provinser, nemlig Chai Nat, Rayong, Chiang Mai, Nakhon Si Thammarat, Krabi, Prachuap Khiri Khan og Saraburi.

Nå som avtalen er signert, vil de seks etatene samarbeide om å utforme opplæringskurs om emner som thailandsk matlaging, kaffebarista, bartender, ventepersonale og massasjeteknikker. Opplæringen vil også inneholde leksjoner i muntlig engelsk.

Buppha Ruangsut, generaldirektør for Skill Development Department, sa at reiselivsnæringen måtte si opp mange ansatte under Covid-pandemien, og nå kan de ikke møte kravene.

Hun la til at den eneste måten denne mangelen kan dekkes på er at de seks etatene samarbeider.

Avtalen tar sikte på å lære opp arbeidere for å møte etterspørselen fra reiselivsnæringen og takle fremtidig vekst.

De seks etatene er også blitt enige om å dele ressurser som lærere, arenaer samt å utveksle kunnskap og teknologi.

I avtalen er de seks etatene enige om å i fellesskap fremme kompetanseutvikling av personell i reiselivs- og tjenestenæringene i tråd med markedets etterspørsel.

De har også blitt enige om å oppmuntre reiselivsnæringen til på sikte oppretteren sertifiseringsordning for personalet, slik at de kan lønnes basert på sin kompetanse.

Studentene vil også bli oppfordret til å få ferdighetene sine testet og sertifisert før de søker på jobber.

Avtalen sier at avdelingen for kompetanseutvikling vil råde reiselivsoperatører og bedrifter til å samarbeide med skoler og høyskoler for å få fordeler i henhold til lov om utvikling av arbeidskraft.

Avtalen gjelder i tre år framover.

Kilde: The Nation
RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand