BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Etterforsker dødsfall etter 'mix and match'-vaksinerLokale helsemyndigheter i Hua Hin skal etterforske dødsårsaken til en 39 år gammel kvinne i Prachuap Khiri Khan som døde etter å ha mottatt en 'mix and match'-vaksinasjon.

Kvinnen ble funnet død av mannen sin ved 19-tiden tirsdag kveld på undervisningssenteret der hun jobbet.

Mannen (44) sa at kona hans ble funnet død mindre enn 24 timer etter å ha mottatt en dose av AstraZeneca-vaksinen på Prachuap Hospital. Han forklarte at AstraZeneca-vaksinen var konas andre dose, etter å ha fått en dose av Sinovac-vaksinen.

44 åringen sier at kona hans hadde klaget over hodepine og forkjølelse mandag, men at hun hadde det bedre tirsdag. Han sa også at kona hans var medisinert for høyt blodtrykk.

Mannen, som bodde sammen med sin kone, sier at han forgjeves prøvde å utføre HLR etter å ha funnet kroppen hennes. Han ønsker at obduksjonen skal bekrefte om konas død var et resultat av å blande to vaksiner.

Legene skal ha forklart den 39 år gamle kvinnen at ikke skulle være i fare for å ta vaksinen.

Vaksinasjonspolitikken for 'mix and match', som er på plass i hele Prachuap Khiri Khan, er i tråd med direktiver utstedt av Thailands nasjonale komité for vaksinering.

Tidligere denne måneden godkjente den thailandske regjeringen en plan om å blande doser av coronavirus-vaksinene til Sinovac og AstraZeneca, til tross for en viss offentlig uro for bruk av den stort sett uprøvde strategien.

Strategien for å blande og matche vaksiner vil bidra til å øke immuniteten, hevder den thailanske regjeringen.

(pf) Kilde: Hua Hin Today