BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Turister fra 28 land venter på Phuktets reelle gjenåpningTurister fra 28 land har angivelig uttrykt interesse for å besøke Phuket i juli etter at vaksinerte turister slipper karantene, ifølge turistoperatører i provinsen.

I juli vil Phuket være den første provinsen som frafaller karantenekravet for vaksinerte utenlandske turister.

Phumkit Raktaengam, president for Phuket turistforening, sier at selv om utenlandske turister har vist interesse, gjenstår det å se om de vil gå videre med sine reiseplaner.

Blant disse 28 landene er turister fra Kina, Singapore, Russland, Storbritannia og Tyskland, kjent som hyppige reisende til Phuket.

Raktaengam sier at provinsen forventes å ønske 150 000 utenlandske besøkende velkommen fra juli til september med en estimert inntekt på 30 milliarder baht.

Høysesongen for øya starter vanligvis i midten av oktober. Imidlertid sier Phumkit at til tross for avtalen om å tillate vaksinerte turister uten karantene, må provinsmyndighetene sende detaljer til Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) for godkjenning.

– Detaljene involverer hvilke dokumenter de trenger, hva de skal gjøre mens de er i Phuket, og om deres vaksiner er godkjent. Vi må også ta hensyn til helsesikkerheten til lokalbefolkningen, sier han.

– Provinsen må vaksinere minst 70% av befolkningen (460 000 mennesker) for å skape flokkimmunitet. Rundt 920 000–930 000 doser er nødvendig for å oppnå et slikt mål, sier han.

Raktaengam sa imidlertid også at reduksjonen av den obligatoriske karantenetiden fra 2 uker til syv dager som trådte i kraft 1. april, neppe er nok til å gjenopplive den generelle turistnæringen.

– De som sannsynligvis kommer på besøk er forretningsmenn eller personer som har familier i Thailand. En undersøkelse som vi har utført indikerer at utenlandske turister ikke kommer hvis det er krav om karantene.

(we) Kilde: Bangkok Post