BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Thailand begrenser vaksinealternativer - 3,5 millioner flere Sinovacvaksiner på vei– Du kan ikke velge hvilken koronavaksine du får, sier Thailands helseminister Anutin Charnvirakul. Det er en økende bekymring over bivirkninger av vaksinene som brukes i landet. 

Ministeren stilte til et intervju for pressen etter å ha møtt representanter for Sinopharm, en kinesisk vaksineprodusent, i går, fredag.

Han sier at regjeringen ennå ikke hadde inngått forhandlinger med vaksineprodusenten, og la til at forhandlingsprosessen normalt startet etter at vaksineprodusenter sendte inn dokumenter til Food and Drug Administration (FDA).

Anutin insisterte på at departementet er klare til å registrere alle produserte vaksiner, og at regjeringen aldri har forhindret registreringen av noen COVID-19-vaksine.

Regjeringen prøver å få Sinovac og AstraZeneca til å gi et tidsestimat for levering av vaksine.

– Vaksineprodusentene har ikke klart å levere en stor mengde vaksiner til Thailand på grunn av endret etterspørsel i deres respektive land, sier han.

Om hvorvidt folk får velge den vaksinen de ønsker, sier Anutin at den vakinen den enkelte får, vil avhenge av hver vaksines egnethet for forskjellige grupper av mennesker.

– Pfizer-vaksinen, som hadde blitt testet med barn i alderen 12 år og eldre, ville bli gitt til barn i alderen 12–18 år, sier han.

Når det gjelder Sinovac-vaksinen hvis andre dose tilbys bare tre uker etter den første, vil den bli gitt til medisinske arbeidere, frontlinjearbeidere og immigrasjonsoffiserer, ifølge ministeren.

– Alle vil få vaksinen, og jeg kan forsikre deg om at hver COVID-19-vaksine i Thailand blir inspisert av en vaksinesikkerhetskomité, sier Anutin.

Anutins kommentarer kom etter at sjefen for den offentlige farmasøytiske organisasjonen (GPO) bekreftet at Thailand vil motta ytterligere 3,5 millioner doser av Sinovac Biotech coronavirus-vaksinen i mai.

– En million doser vil ankomme 6. mai, og to millioner til kommer innen utgangen av mai, sa Witoon Danwiboon på en orientering i går. – Ytterligere 500 000 doser vil bli donert av den kinesiske regjeringen.

Det siste koronavirusutbruddet, med den svært smittsomme B.1.1.7-varianten, har utgjort omtrent halvparten av landets samlede tilfeller og dødsfall siden pandemien, med 36.290 smittede og 109 drepte.

USA-baserte Moderna forsøker nå å registrere sin COVID-19-vaksine i Thailand. FDAs generalsekretær Paisal Dunkhum sa i går at Zuellig Pharma Ltd hadde levert dokumenter for å registrere vaksinen, og la til at FDA vil se på å godkjenne registreringsforespørselen så snart som mulig.

Hvis den blir godkjent, vil denne vaksinen bli den tredje godkjente av FDA som distribueres i Thailand.

(pf) Kilde: Bangkok Post