BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

70 charterturister til Phuket i «villakarantene»Med brask og bram og hornmusikk kunne talsmannen for Center for COVID-19 Situation Administration, Dr Taweesilp Visanuyothin, berette at det nå kommer hele 70 utenlandske turister til Phuket - og de skal delvis få «villa-karantene» som de aller første.

Men, de første fem dagene i må tilbringes i et statlig karanteneanlegg.

Det er på Sri Panwa Phuket Hotel på Phuket disse 70 turistene skal i såkalt «villakaranten», ifølge Center for COVID-19 Situation Administration.

Hele følget kommer med charterfly fra Indonesia, skriver MCOT.

Disse 70 har besøkt mange land og gjennomgått koronatester 5-6 ganger, heter det fra CCSA. Det er ikke kjent hvor disse turistene opprinnelig kommer fra eller hvilke land de har besøkt.

– Dette er svært velstående mennesker som har chartret fly for turene sine, sier CCSAs talsmann, Dr Taweesilp Visanuyothin til MCOT.

– De ankommer Phuket søndag, og ledelsen på hotellet har allerede informert komiteen for smittsom sykdomer på Phuket om ankomsten, sier Dr. Taweesilp.

De 70 må være i et statlig karanteneanlegg de første fem dagene etter ankomst, og deretter kan de bruke hotellets fasiliteter for sine aktiviteter.

Statsminister Prayut Chan-o-cha, i egenskap også som CCSA-direktør, hadde for lenge siden godkjent villakarantene-systemet, uten at det er tatt i bruk før nå.

– Vi tror at dette villa-karantenesystemet vil få en varm velkomst fra utenlandske turister og Thailand vil være et viktig turistmål, sier Dr. Taweesilp.

Thailand rapporter onsdag om 175 nye smittetilfeller, av disse ble 114 tilfeller oppdaget ved aktiv testing i lokalsamfunn, 54 tilfeller funnet i overvåkings- og servicesystemet og syv ankomster i karantene.

Så får vi se hvor mange svært velstående turister den nå tildels nedstengte øya klarer tiltrekke seg framover.

(pf) Kilde: Mcot/TNA