Stacks Image 352

Koronarestriksjonene i Thailand skal lempes ytterligere i maiThailand vil sannsynligvis lette tiltakene ytterligere senere denne måneden, ettersom landet forbereder seg på å omdefinere pandemien til endemisk.

Helseminister Anutin Charnvirakul sa torsdag at Thailand forventes å redusere kornaadvarseler fra nåværende nivå 3 til nivå 2 rundt senere denne måneden til juni, siden pandemien er i et avtagende stadium, skriver The Nation.

Landets koronaadvarsel er nå på nivå 3, revidert fra høyeste nivå 4, etter at situasjonen forbedret seg fra ‘kampstadiet’ til ‘platåstadiet’ tidligere i år.

Tiltak blir iverksatt som en del av arbeidet med å erklære korona som en endemisk, inkludert å gi booster-doser, forbedre behandlingen for sårbare pasienter og fremme politikken om ‘universell forebygging’.

Anutin, som også fungerer som visestatsminister, tilskrev forbedringen i smittesituasjonen til samarbeid mellom alle deler av samfunnet.

– Vi må lempe på tiltakene slik at folk kan leve livene sine i den ‘nye normalen’, slik at miljøet og økonomien kan bedre seg. Tiltakene må tas forsiktig, og alle sektorer må involveres, sa han.

Helseministeren ledet torsdag et møte i regjeringskomiteen som hadde i oppgave å omdefinere pandemien til endemisk. Deter ventet at dette skjer senest i slutten av juni.

(pf) Kilde: The Nation

Slik ser du norsk TV i Thailand!