Stacks Image 186

Khao Takiab: Det mest populære området for leilighetskjøpere i Hua Hin



Khao Takiab, etterfulgt av Kao Tao og Hua Hin, er de mest populære områdene i Hua Hin hvor det ble solgt flest leiligheter i andre halvdel av 2021. Det framkommer i det nyeste rapporten fra eiendomskonsulentfirmaet Knight Frank Thailand skriver Hua Hin Today.

Sameieboliger i Khao Takiab hadde den høyeste salgsraten på 96 prosent, tett fulgt av Khao Tao og i landområder, hvor salgsraten på henholdsvis 95 prosent og 90.

Salgsraten i Hua Hin og Cha Am henholdsvis 83 prosent og 60 prosent.

Cha Am har det høyeste antallet boligenheter for salg på 6.468.



I rapporten framkommer det at for øyeblikket er det praktisk talt ingen tomteområder ved sjøen i Hua Hin-området som er tilgjengelig for eidendomsutvikling.

Det eneste gjenværende området ved strandpromenaden er egnet for prosjektutvikling er i Cha-Am-området, som fortsatt er langt mindre populært blant kjøpere enn Hua Hin.

Innlandsområder bør interessere investorer
Ifølge rapporten er det fortsatt er mange fjellområder som er tilgjengelige for utvikling i Hua Hin, noe som burde være av interesse for investorer fordi det ligger i sentrumsområdet i Hua Hin og er populært blant utlendinger.

Gjennomsnittlig prisantydning for leiligheter med havutsikt i dette området er omtrent 141.670 baht/kvadratmeter (ca 37.000 kroner).

Salgsprisene har økt med 2 % fra første halvdel av 2021, med nye havutsiktsprosjekter med gjennomsnittlige salgspriser på 250.000 baht/kvadratmeter (65.000 kroner)

Gjennomsnittlig prisantydning for borettslag uten havutsikt i dette området er rundt 70 700 baht/kvadratmeter (ca 18.500 kroner).



Totalt sett sier rapporten at utsiktene for leilighetsmarkedet i Hua Hin er og blir stabile og forventes å forbedre seg etter hvert som pandemien forbedres.

Ifølge rapporten er det leiligheter ved strandpromenaden, hvor det er relativt få enheter tilgjengelig, som forventes å øke i pris. I områder som Cha Am vil det imidlertid ta en stund før de usolgte enhetene er solgt.

Rapporten fremhever populariteten til regionen blant leilighetskjøpere i Bangkok som ser på regionen som et mer foretrukket sted å se ut av pandemien enn den thailandske hovedstaden.

(jh) Kilde: Hua Hin Today

Slik ser du norsk TV i Thailand