Stacks Image 795

‘Thailand Clean Air Network’ trenger deg (video)



Thailand Clean Air Network (Thailand CAN) har lansert en videokampanje med tittelen #TheAirYouBreatheMatters for å øke offentlig bevissthet om virkningen av luftforurensning og skaffe støtte til lovutkast, som når de er implementert, vil holde forurensere ansvarlige.

I samarbeid med Plan B Media har Thailand CAN lansert videokampanjen på digitale skjermer på viktige steder i Bangkok, inkludert Sathon Road, Makkasan-krysset og Central Lardprao, multimediaskjermer og salgsstedsplattformer i nærbutikker.

Thailand mangler et reguleringsorgan og en lov om ren luft. I 1952, etter at tykk smog krevde opptil 12.000 liv i London, vedtok Storbritannia loven om ren luft i 1956. Singapore, Filippinene og Malaysia fulgte etter. Tidlig i 2022 fremmet Thailand CAN et lovforslag om ren luft for parlamentet, men det har vært under vurdering på grunn av mangel på offentlig støtte.

Mange studier påpeker virkningen av denne usynlige morderen. Det er årsaken til tidlig død for over 50.000 thaier per år. Folk dør to år tidligere på grunn av at luftkvaliteten er lavere enn WHOs retningslinjer, men tallet går opp til tre år i nord. Besøk og signer en opprop på thailandcan.org

Se et eksempel på videokampanjen: 

RSS 


Stacks Image 782

Slik ser du norsk TV i Thailand