Stacks Image 782

Statsministeren: –400 baht i minstelønn innen nyttår– Det forventes enighet om å heve minstelønnen til rundt 400 baht før nyttår, sa statsminister Srettha Thavisin mandag, ifølge Bangkok Post

Srettha, som også er finansminister, sa at en økning av minstelønnen er et av regjeringens kortsiktige tiltak for å bedre folks økonomiske velferd.

Han har snakket med folk i små og mellomstore bedrifter og industrisektoren om det økonomiske veikartet for å overbevise dem om landets økonomiske potensial.

– I dag får noen arbeidere i visse bransjer allerede mer enn 400 baht om dagen, men ikke i alle provinser. Vi vil se nærmere på dette, og vi regner med at minstelønnen vil øke til rundt 400 baht før nyttår, eller i november-desember, sier statsministeren.

Den nåværende minstelønnen ligger på mellom 328 og 354 baht, avhengig av provins.

Srettha innrømmet at det ville bli vanskelig å gjennomføre den flate billettprisen på 20 baht for elektriske tog i Bangkok på bare tre måneder. Regjeringen har vært i samtaler om dette med juridiske eksperter og de relevante etatene.

– Prosessen med å implementere politikken fullt ut er krevende, men regjeringen har startet å jobbe mot dette målet, sa han.

Srettha sa også at han hadde snakket med skattemyndighetene om skatt på land og hus, arv og andre skatter for å redusere skatteforskjellene.

– Han sa at de som investerer i andre land og tar med seg inntekter hjem, også må beskattes fra 1. januar.

Kilde: Bangkok Post
RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand