BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Voldsomt sammenstøt mellom demonstranter og politi i Bangkok søndagDet kom til en voldelig konfrontasjon mellom politi og pro-demokratiske demonstranter i Bangkok søndag, med flere skadde og arrestasjoner.

Rundt 1500 unge demonstranter under REDEM (Restart Democracy) -banneret samlet seg ved Victorymonument klokka 15 før de marsjerte til første infanteriregiment, King's Guard, på Vibhavadi Rangsit Road, hvor statsminister Prayut Chan-o-cha's residens ligger. REDEM er den siste stammen av Free Youth-gruppen som har manet til kamp mot regjeringen og kjempet for monarkireform.

Over 2000 fra anti-opprørsolitiet var utplassert og barrikader var blitt satt opp for å hindre demonstranter i å nærme seg statsministerens bolig. Situasjonen eskalerte ved 18.30-tiden da demonstrantene møtte med politiet. Politiet brukte tåregass og vannkanoner mot demonstrantene. Politiet skal ha skutt med gummikuler mot demonstrantene .

Poltiet sier at protestene nå har blitt mer voldelige, og at noen av demonstrantene bærer våpen og ande vandaliserer regjeringseiendommer, og viser til det som for kort tid siden også skjedde under demonstrasjonene foran parlamentet og Kiak Kai Junction.

(we) Kilde: Bangkok Post