Pattaya-restauratører sliter med skyhøye kostnader
26.04.2024Restauratører i Pattaya-området slår alarm over den betydelige prisøkningen på viktige ingredienser som svinekjøtt, grønnsaker og egg, og etterlyser tiltak fra myndighetene for å dempe konsekvensene for både bedrifter og forbrukere.
Denne uken reagerte restauranteiere som Pakjira Apisitpaiboon, eieren av Kaprao Land Pattaya, som snakket om utfordringene med å få tak i kvalitetsingredienser i den kraftige prisøkningen.
Til tross for økte innkjøpskostnader har etablissementer som hennes avstått fra å justere menyprisene, av frykt for potensielle reaksjoner fra kundene.
Pakjira understreket nødvendigheten av statlig tilsyn for å stabilisere prisene.
Wanchana Sriwichian, daglig leder ved Bua Klang Jai, belyste på samme måte det presset bedriftene står overfor på grunn av de økende råvarekostnadene.
Selv om det er viktig å opprettholde matkvaliteten, tør hun ikke å sette opp prisene og det fører til betydelige økonomiske utfordringen for restaurantene. Wanchana gjentok oppfordringen om at myndighetene må gripe inn for å regulere råvareprisene, og tok til orde for forebyggende tiltak for å bremse ytterligere eskalering.
Oppfordringen fra Pattayas restaurantbransje understreker det presserende behovet for tiltak fra myndighetenes side for å håndtere de økonomiske konsekvensene av de skyhøye råvareprisene.
Restaurantene forsøker å opprettholde standarder og samtidig sikre rimelige priser for forbrukerne, og det er derfor avgjørende at myndighetene griper inn i tide for å sikre både restauratørenes levebrød og gjestenes interesser.
Kilde: Pattaya Mail