BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Kundene dropper grensehandel i Mae Sot



Rim Moei-markedet nær grensen mellom Thailand og Myanmar i Mae Sot-distriktet i Tak, som vanligvis er stappfullt av kunder og turister, særlig i helgene, har vært uhyggelig stille siden kampene mellom juntaen og opprørsstyrkene blusset opp i forrige uke.

Mange butikker på markedet har stengt på grunn av kundeflukten

Thanatporn Phakham, en handelsmann på markedet, sier at den nåværende situasjonen er verre enn etter pandemien, da kundene begynte å besøke markedet igjen.

En annen selger sier at den uforutsigbare situasjonen gjør at kundene nøler med å besøke markedet. Hun forteller at det bryter ut intense kamper, med lyden av eksplosjoner og skuddvekslinger, og så blir det stille i noen dager før kampene bryter ut igjen.

Selgerne hevder imidlertid at markedet er trygt, men de besøkende er ikke overbevist.

Handlerne på ferskvaremarkedet i Mae Sot-distriktet klager også over at stengningen av grenseposten Mae Sot 1 rammer forretningene deres hardt, og sier at stengningen betyr at de ikke kan transportere ferske grønnsaker, frukt, fisk og kjøtt inn i Myanmar.

Blomsterbutikkeieren Manoi forteller at hun pleide å tjene rundt 10 000 baht om dagen på å selge blomster fra Chiang Mai til kunder i Myawaddy township, men at omsetningen har sunket til rundt 2 000 baht om dagen etter at kampene i Myawaddy blusset opp.

En mangohandler klaget også over dårlig omsetning. Hun forteller at hun før kampene kunne selge fire tonn mango til burmesiske handelsmenn fra Myawaddy township på bare to dager, men at det nå tar henne omtrent en uke å tømme lageret fordi kundene ikke kan komme og hente varene.

Kilde: Thai PBS
RSS 
Stacks Image 815

Slik ser du norsk TV i Thailand