BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Mobiltelefoni og Internett i Thailand


Som de fleste andre norske turistene i Thailand, synes du sikkert også at det er vanskelig å klare seg uten mobiltelefonen din mens du er på ferie i Thailand. I dag har de aller fleste behov for å bruke mobilen nærmest hver eneste dag - også i ferien. 

Det er ikke lenge siden det nesten var umulig å sjekke Facebook, se videoer på YouTube, spille på casinoer på nettet eller strømme en film hvis man var i Thailand. Heldigvis har det skjedd en stor forbedring de siste årene i Thailand, både når vi snakker mobildekning for alminnelige telefonsamtaler og ikke minst når det gjelder internettforbindelse via mobilnettet. Der man tidligere var nødt til å bruke hotellets utrolig treige internettforbindelse, er det i dag mulig nesten overalt i Thailand å komme seg på nettet eller ringe hjem til Norge, enten via mobilnettverket eller via Skype, FaceTime, Messenger eller en annen app via Internett.

Husk å skru av roaming

Hvis du lar det norske SIM-kortet ditt være i telefonen når du er på ferie i Thailand, må du huske å slå av dataroaming før flyet letter fra Norge. Ellers kan du fort få en ubehagelig overraskelse over hvor stor telefonregningen din er når du kommer hjem igjen. Data på 1 Mb (tilsvarer vanligvis to statusoppdateringer på Facebook med bilde) kan koste mellom 80 og 110 kr, avhengig av hvilket telefonselskap du har. Så vær oppmerksom og forsiktig!

Kom i gang for under 15 kroner

Etter at du har landet på flyplassen og skrur på telefonen, vil du sannsynligvis se at det er forskjellige mobilnett tilgjengelig på telefonen, som for eksempel AIS, DTAC eller True. Du kan selvfølgelig velge en av disse operatørene, men du kan også gjøre som mange andre norske turister gjør, nemlig å kjøpe et Thailandsk SIM-kort allerede når du lander på flyplassen. Hvis du lander på Suvarnabhumi lufthavn i Bangkok, er det flere kiosker like utenfor de internasjonale portene der du kan kjøpe thailandske SIM-kort. True Move, DTAC og AIS er alle representert på flyplassen, og deres SIM-kort kan vanligvis anskaffes fra 50 baht. Så hvis du betaler 13–14 kroner, så kan du komme deg på nettet og ringe hjem med en gang du har landet.

Du kan kjøpe thailandske SIM-kort på de aller fleste store flyplassene, og ellers kan de kjøpes i nesten alle 7/11 eller DTAC-butikker.

Det thailandske SIM-kortet fungerer på samme måten som i Norge. Men husk å være oppmerksom på å få tak i riktig størrelse på SIM-kortet. Avhengig av hvilken telefon du har, så kan størrelsene variere fra et nano-, mikro- eller vanlig SIM-kort.