BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Ingene karantene for Songkran-reiser på tvers av provinseneThailand er delt inn koronasoner som angir smitterisiko. Til helgen starter de store utfartsdagene for den utvidede Songkranfeiringingen i landet med økt smitterisiko - men det eringen karanteneplikt ved reiser mellom provinsene.

– Folk kunne fortsatt reise til andre provinser uten å måtte gå i karantene ved ankomst til destinasjonen, det sier landets helseminister Anutin Charnvirakul,

Bare personer som er blitt smittet med viruset, eller som ansees med høy risiko, vil bli satt i karantene, sier han.

Reisende fra provinser som er utfelt som røde soner kan medføre smittebekymring når de reiser til andre provinser, men heleministeren beroligere og sier at i den sanne Songkran-tradisjonen reiser folk hjem først og fremst for å søke velsignelser fra famliens eldste.

– De reiser ikke bare for ha det moro, drikke og feste og besøke overfylte steder, sier Anutin.

Under pandemien bør folk unngå store sammenkomster og ministeren ber om at folk skal være årvåkne og forsiktige. Det er tydelig at viruset sprer seg veldig fort på barer og puber, sier han.

Dog skal provinsen Buriram vistnok kreve 14 dagers karatene ved innreise fra "rød sone" alternativt kan reisende ta en test til 600 baht ved ankomst til provinsen. 

(pf) Kilde: NBT