BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Thailands helseminister bekrefter at Sinovac-vaksiner ankommer onsdag– Det første partiet av Sinovac-vaksinen fra Kina ankommer Bangkok onsdag klokka 10 på Suvarnabhumi internasjonale lufthavn.

Det sa helseminister Anutin Charnvirakul søndag, ifølge nettstedet Thai PBS

For å bekrefte at COVID-19-vaksinen definitivt vil komme etter planen, viste ministeren et videoklipp i tre og et halvt minutt til media, som viser kinesiske arbeidere som flytter bunker med esker, som inneholder vaksinen, fra et lager og legger dem i en container å bli fløyet til Thailand av Thai Airways. Sendingen bærer en melding som lyder: "Hei Sinovac Vaccines. Ha en sikker flytur. Ser deg på onsdag!"

Ytterligere 2 millioner doser skal komme frem til april måned. Thailands velkjente virolog, Dr. Yong Poovorawan, ved Chulalongkorn University, skriver i sitt Facebook-innlegg i dag at når Sinovac-vaksiner ankommer Thailand, må de administreres til høyrisikogrupper så raskt som mulig for å stoppe spredningen av virus og gradvis gjenopprette normalitet slik at økonomien kan bedres. Mer enn 200 millioner doser av forskjellige vaksiner, som de fra Pfizer, Sinopharm, Moderna, AstraZeneca, Sinovac og Sputnik V, har blitt gitt til mennesker over hele verden og at deres bivirkninger er lik de som er forårsakes av influensavaksinasjoner.

(we) Kilde: ThaiPBS Kommentér

Fem reddet, fire fortsatt savnet etter at fiskebåt kantret i Thailandbukta


Fire av mannskapet på en fisketråler er fortsatt savnet, men fem andre ble reddet etter at fartøyet deres lørdag kantret i Thailandsbukten, omtrent 30 kilometer utenfor kysten Cha-am-distriktet i Phetchaburi-provinsen.

Ingen detaljer er tilgjengelige om hvorfor Chokechai Somboon 1 kantret, men 191 Emergency Center i Phetchaburi mottok nødanropet klokka 06.00. Meldingen ble umiddelbart videreformidlet til andre båter i området, som raskt rykket frem til havaristedet.

Royal Thai Navy sendte også ut en patruljebåt og et helikopter for å foreta søk.

(we) Kilde: ThaiPBS


 Kommentér


Facebook har stengt Myanmar-hærens 'True News'-side (video)En Facebook-side som ble drevet av Myanmar-juntaens såkalte informasjonstjeneste, «True News» er stengt av Facebook søndag etter at teknologigiganten mener den oppfordrer til vold, skriver Thai PBS
.

Sikkerhetsstyrker i landet har økt volden mot en massiv og i stor grad fredelige demonstrasjoner som krever at Aung San Suu Kyi slippes fri.

Nobelpristageren ble arrester sammen med sine øverste politiske allierte i begynnelsen av februar, men det nye militærjuntaen har insistert på at de overtok makten lovlig.  Junaen har brukt Facebook til å hevde Suu Kyis valgseier i november i fjor ev valgfusk.

En talsperson for Facebook sier at siden «Tatmadaw True News Information Team» ble fjernet for «gjentatte brudd på våre fellesskapsstandarder som forbyr oppfordring til vold og koordinering av skade».

Hundrevis av sider fra hæren er utestengt fra sosiale medier de siste årene etter å ha blitt kritisert for sin ineffektive respons på ondsinnede innlegg i landet. Mye av innholdet var rettet mot landets statsløse Rohingya-muslimske minoritet, hvorav rundt 750 000 flyktet til nabolandet Bangladesh etter et militærinngrep i 2017.

Myanmar har vært i opprør siden Suu Kyis arrestasjon den 1. februar, med store gatedemonstrasjoner sett i store byer og isolerte landsbyer. To mennesker ble drept lørdag etter at sikkerhetsstyrker skjøt mot en folkemengde i den sentrale byen Mandalay.

Juntaen har også pålagt at internett stenges om natten og har stengt tilgang til sosiale medier, også Facebook i et forsøk på å stanse demontrasjonene.

(opf) Kilde: The PBS/A news
 Kommentér

Hasj (uten ruseffekt) er thaimatens nye ingrediens


Denne helgen har Maejo University i Chiang Mai arrangert en matmesse for å markedsføre nye thailandske matretter laget med cannabis. Nær 50 resturanter i Chian Mai deltok - og i mars skal Hua Hin arrangeren en lignende matmesse.

Helgens arrangement ble overvåket av Maejo Natural Farming Research and Development Center.

– Dette er for å gjøre bruk av deler av cannabisplanten mer tilgjengelig, sa Arnat Tancho, senterets direktør, i går.

Universitetet inviterte 47 kjente restauranter i Chiang Mai til å presentere forskjellige cannabis-blandede retter, der hver restaurant presenterte tre retter.

Universitetet ga 200 gram ferske cannabisblader som ingredienser. Røtter og stilker av cannabisplanter ble levert til hver restaurant.

Flere kafeer i Bangkok og Prachinburi tilbyr nå cannabisbasert mat. Vel og merke uten noen som helst ruseffekt.

En tilsvarende matmesse skal arrangeres i Hua Hin i begynnelsen av mars.

Thailands helsedepartement vil eliminere cannabis og hamp fra ministerreguleringen som forbyr narkotiske planter til matlaging.

Anunchai Assawamakin, rådgiver for folkehelseministeren, sa at en komité for mat snart vil diskutere forslaget. Bruk av cannabis i mat er under betingelse at plantene dyrkes og høstes av gårder som er autorisert av myndighetene. 

Så er spørsmålet om dette er veien å gå for folkehelsen dersom de såkalt autoriserte gårdene tjener med penger på å selge virksomme toppskudd til restauranter enn å pliktselge til myndighetene. En skulle tro at landet har nok rusproblemer fra før med nær daglige rekordbeslag av yaba, ice og methamfetamin. 

(pf) Kilde: RCR

 Kommentér

Kuppet i Myanmar: Thaier strandet i grenseby og handel stoppet oppProtester mot militærkuppet i Myanmar i grensebyen Tachileik har ført til at mange mennesker har blitt 'sittende fast' og at handel med jordbruksprodukter har stanset opp.

Som et resultat har 33 thaieide lastebiler på vei for å levere landbruksprodukter fra Myanmar nå blitt sittende fast i den urolige byen. Også rundt 70 thaier er strandet der, ifølge Bangkok Post.

Pagaimas Viera, nestleder i Chiang Rai handelskammer, sier at det er vanskelig å forutsi om protestene i Tachileik, som ligger ved siden av Chiang Saen på den thailandske siden, vil bli langvarige. Protestene har nå pågått i to uker, og tvunget myndighetene i Myanmar til å stenge sin side av grensen.

Hun estimerer grensehandelen til å være verdt mellom 30 og 50 millioner baht daglig. Thailand eksporterer hovedsakelig drivstoff og daglige varer og importerer landbruksprodukter via dette sjekkpunktet.

Anti-kupp-demonstranter i Tachileik har samlet seg nær en bro over elven Sai og krever omgående løslatelse av Aung San Suu Kyi, landets avsatte leder. I går ettermiddag forsterket kuppmakerne sikkerhetssituasjonen i Tachileik etter at myndighetene skal ha arrestert tre ledende demonstranter.

(pf) Kilde: Bangkok Post 
 Kommentér


Kassa er tom: Likevel planlegger Thai Airways å kjøpe inntil 30 nye fly i 2025Thai Airways International planlegger å kjøpe inntil 30 nye fly innen 2025, når flytrafikken forventes å bli normal etter pandemien.

Thai Airways har nettopp lagt fram en rehabiliteringsplan for gjelden på rundt 300 milliarder baht og la nylig ut 35 av sine passasjerfly for salg. De 30 nye flyene kan koste selskapet opptil 100 milliarder baht, skriver avisen Nation Thailand i dag, søndag.

Thai Airways må oversende planene for kjøp av nye fly sammen med sin forretningsrehabiliteringsplan til Konkursretten 2. mars. De nye flykjøpene er ment å styrke flyselskapets flåte og erstatte de solgte og utrangerte flyene. En kilde fortalte Nation Thailand at flyindustrien forventes å komme seg innen 2025.

En viktig faktor for flyselskapets økonomiske problemer er beslutningen i 2003 og 2004 om å kjøpe 10 Airbus A340-500 og A340-600. På grunn av høyere kostnader for vedlikehold og drivstoff førte A340-flyvningene til betydelig tap. Alle, bortsett fra ett av de, er tatt ut av drift og lagret på U-Tapao flyplass.

I november i fjor la Thai Airways 34 brukte passasjerfly på markedet for å overleve finanskrisen. Bøandt flyene som er til salgs er Boeing 747 og Airbus A380. dobbeltdekkstråler.

(pf) Kilde: Nation Thailand


 Kommentér

Advarer regjeringen: – Økonomien er på randen av kollapsThailandske industriledere advarer om at hvis ikke internasjonale turister kommer tilbake snart, vil økonomien kollapse med uante konsekvenser for landet. Ettersom landets vaksinasjonsprogram ennå ikke er startet opp, er det for lite håp på noen økonomisk bedring i år.

Bare denne uken fikk en opposisjons-parlamentariker regjeringens oppmerksomhet for å sette søkelys på det økonomske tapet på 250 milliarder baht i måneden, hovedsakelig forårsaket av en ikke-eksisterende turisme. Selv statsminister Prayut har uttalt at årets økonomiske utfordring er enorm, ifølge nettavsen Thai Examiner.  Utenlandsk turisme står for 20% av landets BNP.

Den thailandske regjeringen har insistert på at befolkningens helse er viktigere enn økonomi, på samme måte som andre nasjoner i det eksperimentelle spillet om å balansere nye virusvarianter med vaksineforventninger. Mangelen på data om de nylig utrullede vaksineringskampanjene har satt regjeringer over hele verden i et villråde når de prøver å takle pandemien mens de blør økonomisk.

Presidenten for Thai Hotels Association, Marisa Sukosol Nunbhakdi, slår alarm ved å peke på landets 60 år gamle infrastruktur for turistindustrien som er på dødens sotteseng, skiver Thai Examiner.

Marisa anslår at 50% av hotellene i Thailand allerede har stengt på ubestemt tid, mens resten strekker seg ekstremt langt for å minimere tap. De hotellene som er igjen, har satt ansatte på minimumslønn.

Hun advarer om at årets situasjon er enda mer alvorlig enn i fjor, ettersom bedrifter allerede har brukt opp sine økonomiske reserver uten noen tegn i sikte til at det kommer penger i kassen med det første - om noengang.

– Når vi søker lån, ber bankene alltid om forretningsplanen vår eller når vi kan tjene penger igjen, men under disse omstendighetene har hotellbransjen overholdet ikke peiling på når virksomheten blir normal, sier hun. – Vi trenger støtte fra regjeringen, ellers kan vi se at hele turistnæringen kollapser før alt blir normalt igjen.

Bank of Thailand fastholder fremdeles at Thailand vil få over 5 millioner turister i år, men National Economic and Social Development Council foreslår et mye lavere antall: Bare 3,2 millioner turister, ifløge Thai Examiner. (pf)  Kommentér

Franske musikere pågrepet for å ha underholdt uten tillatelse på Koh SamuiFire franske musikere ble pågrepet på "Hippie Festival Samui" på en restaurant på Lamai Beach i går lørdag, for å ha spilt på festivalen uten gyldig arbeidstillatelse.


Franskmennene ble på grepet av politiet på øys Koh Samui i en razzia mot arrangementet. I tillegg ble den 48 år gamel kvinnelige restauranteier arrestert for ulovilig alkoholsalg, da det er skjenkeforbud på øya.

Rundt 100 thailandske og utenlandske kunder var tilstede på arrangementet, ifølge thailandske medier, skiver ThaiVisa i dag.

Bo Phut-politiet sjekket pass og tok beslag i to flasker øl (!), samt noen regninger som "bevis" på alkoholsalget.

De fire musikerne, en trommeslager, saksofonspiller, bassist og gitarist, ble alle tatt med til Bo Phut politistasjon. Ifølge ThaiVisa hadde politiet mottatt klager på en "ulovlig fest."

For noen uker siden, på naboøya Koh Pha Ngan, brøt politiet opp en fest på ThreeSixtyBar og arresterte, og bøtela, 111 mennesker,  hvorav 89 var utenlandske borgere, for angivelig å ha brutt en rekke lover knyttet til landets unntakstilstand som ble innført for å bekjempe smittespredningen.

Koh Pha Ngan og Koh Samui er en del av en trio av populære øyer utenfor Surat Thani-kysten.

(we/pf) Kilde: ThaiVisa  Kommentér


Thailands regjering: – Dyrk cannabis, få kontanter

Den thailandske regjeringen fremmer dyrkingen av cannabis som som en annen inntektskilde for lokale bønder, sier en høytstående talsperson i dag søndag, ifølge Bankok Post.

– Alle har rett til å dyrke marihuana ved å inngå partnerskap med provinssykehus for medisinsk bruk, sirt talskvinne Traisulee Traisoranakul og påresiserer til at de interesserte må søke godkjenning fra myndighetene.

– Så langt har 2500 husstander og 251 provinssykehus dyrket 15.000 cannabisplanter, sier hun. – Vi håper at cannabis og hamp vil bli en primær inntskilde for bønder.

Andre som kan søke lisenser for å dyrke cannabis, er universiteter, næringslivsbedrifter, medisinsk fagpersonell og profesjonell medisinidustri, framfår det det i Bankok Post.

Kunngjøringen kommer etter at Thailand i fjor fjernet visse deler av cannabis og hamp fra narkotikalisten.

– Cannabis kan også brukes i mat og drikke på restauranter, så lenge det kommer fra en godkjent produsent, sier Traisulee og la til at Medical Marijuana Institute vil holde informasjonsmøter for investorer og publikum denne måneden.

Den statlige narkotikaprodusenten, den statlige farmasøytiske organisasjonen, sier at den ville kjøpe cannabis fra godkjente samfunnsbedrifter for inntil 45 000 baht per kilo for planter som inneholder 12% cannabidiol.

(pf) Kilde: Bangkok Post


 Kommentér

Må jeg ha arbeidstillatelse hvis jeg er «digital nomade» i Thailand?Må jeg ha Thailandsk arbeidstillatelse hvis jeg skriver reiseblogger fra Thailand og ikke tjener penger på det? Kan jeg som digital nomade jobbe i Thailand uten arbeidstillatelse?

For å jobbe i Thailand må du ha 1) korrekt visum 2) arbeidstillatelse og 3) betale skatt.

Dette høres jo unektelig noe vanskelig ut, men hva regnes egentlig som arbeid?

Er det arbeid hvis jeg jobber på laptopen min med jobben min hjemme i Norge? Hvis jeg skal på et seminar og forbereder meg til dette på hotellrommet, jobber jeg da?

Hva skal til for at kontoret som utsteder arbeidstillatelse, "Work Permit office”, anser det og det for arbeid?
Det er nok vanskelig å si et absolutt ja eller nei på disse spørsmålene. Informerte kilder sier at de legger vekt på om den utenlandske borgeren bruker kunnskap og energi samt innsats for å lage noe så regnes det som arbeid.
Hva slags aktivitet den utenlandske borgeren bedriver er noe som "Work Permit office" anser som det avgjørende. Hvis en thai kan gjøre den samme jobben er du ille ute og det samme hvis din aktivitet kan påvirke eller skade landets sikkerhet.
Hvis en ser strengt på det vil alle typer av digital nomade-arbeid i prinsippet være ulovlig. Når har ikke landets lover tatt hensyn til at endal utlendinger jobber som digitale nomader.
Vi skal se bittelitt på de mest innlysende tilfellene som utenlandske borgere som jobber i Thailand kan oppleve. Hva som er åpenbart ulovlig og som politiet kan reagere på.

Kan jeg jobbe med nettbutikken min i Thailand?
– Ja, du kan foreta den daglige administrasjonen uten arbeidestillatelse. Men hvis produktene fra Thailand og kundene dine er thaier, da må ha arbeidstillatelse.

Kan jeg spille på casino og poker i Thailand?
– Ja, du kan spille på casino når du er på ferie i sider som Folkeriket Thailand.

Kan jeg jobbe som webdesigner?
– Hvis du er på ferie og har kundene dine i Norge kan du nok fortsette med dette uten problemer. Jobber du for eksempel for thailandske kunder må du ha arbeidstillatelse.
Mye avhenger av hvor mye du jobber og hvor lenge du er i Thailand

Jeg er reiseblogger og skriver om Thailand mens jeg er på ferie.
– Dette er arbeide og da må du ha arbeidstillatelse. Imidlertid er kanskje ikke politiet så opptatt av dette med mindre du skriver nedsettende om landet og kongehuset.

Jeg er gift med en thailandsk kone og vi driver et lite spisested sammen, må jeg ha arbeidstillatelse?
– Dette er vel nok den vanligste problemstillingen. Dersom du bare er i resturanten og ikke serverer eller lager mat eller driver med innkjøp så jobber du ikke og trenger heller ikke arbeidstillatelse. Merk at dersom du gjøre noe av dette skal du offiselt ha arbeidstillatelse. Nå er det faktisk en annen lov som kommer inn i bildet her siden dette er en liten familiebedrift. Du som utenlandsk borger har lov til å ta vare på familien, og da vil politiet normalt ikke bry seg.

Jeg har kjøpt et par leiligheter og leier ut disse.
– Dette kan være litt komplisert. Hvis du leier ut bare en eller to bosteder er det stort sett problemfritt, men har du 10 leiligheter bærer dette preg av å være en profesjonell virksomhet og det ansees som arbeid.

Avslutningsvis må det presiseres at "Work Permit office" ikke vektlegger om du får betalt eller ikke når de avgjør hva som er arbeid eller ikke. Skal du gjøre ubetalt veldedighetsarbeid må ha et spesielt visum fra Kongelig Thailandsk ambassade i Oslo. 

Mer informasjon finner du hos Siam Legal 


 Kommentér

Thailands regjering overlevde mistilitsdebatten, men noen startsråder sterkt svekketStatsminister Prayut Chan-o-cha og andre statsråder som var utsatt for mistiilitsforslag kunne i går 'juble' etter at de overlevde mistillitsforslaget. Avstemningen kom etter en fire-dagers debatt som ble avsluttet fredag, med avstemming lørdag.

– Fremtiden for tre statsråder skal henge i en tynn til tross for at regjeringen overlevde, sier politiske analytikere. Handelsminister Jurin Laksanawisit, utdanningsminister Nataphol Teepsuwan og arbeidsminister Suchart Chomklin fikk minst støtte under avstemningen.

Koalisjonsregjeringen har klart flertall i Representantenes hus, så det ble forventet at de skulle seile gjennom avstemningen. Likevel blir antall mistillitsstemmer de mottok, så vel som avhold, sett på som et tegn på problemer for de tre statsrådene.

Statsminister Prayut Chan-o-cha utelukket en omstilling av kabinettet og sa at han foreløpig ikke har noen plan om å gjøre endringer: – Ingen omstilling. Jeg har ikke vurdert det ennå. Jeg vurderer statsrådene basert på deres prestasjoner. Den nyttige informasjonen i sensur-debatten vil bli gjennomgått, sier han.

(we) Kilde: Bangkok Post

 Kommentér


Sporingsapp nå obligatorisk for utenlandske turister (video)


Utenlandske turister som har fått sertifikat for innreise til Thailand, må nå laste ned ThailandPlus-appen før ankomst, har den thailandske regjeringen vedtatt, det skriver nettstedet Thai Visa, idag, søndag. 

Appen, som fungerer på samme måte som GPS, vil gjøre det mulig for myndighetene å vite hvor utenlandske turister befinner seg under oppholdet i Thailand i tilfelle et nytt utbrudd av COVID-19.

Appen ble først kunngjort i november i fjor og er utviklet av Ministry of Digital Economy and Society, statsministerens kontor og Digital Government Development Agency (Public Organization).

Ifølge regjeringsavdelingen vil appen “skape tillit blant utenlandske turister om deres helse og sikkerhet og bidra til å hindre virusspredning».

– Med denne appen vil myndighetene kunne nå ut til enkeltpersoner raskere, og vil også varsle lokale tjenestemenn hvis det er høy risiko for smitte. Thailandske ambassader og konsulater i utlandet vil gi utenlandske besøkende til Thailand informasjon om hvordan du laster ned ThailandPlus , heter det fra regjeringen.

– ThailandPlus fungerer som Mor Chana-appen, men den vil lenke til informasjon fra Utenriksdepartementet angående sertifikatet for innreise for ankomne utenlandske turister, for screening og sporing, fra ankomst til Thailand.

Regjeringen opplyser at «appen ikke vil krenke besøkendes rett til personvern, men ville forbedre smittesporing.

I desember punliserte Tourism Authority of Thailand videoen som forklarer hvordan applikasjonen vil fungere.

(pf) Kilde: ThaiVisa


 Kommentér

Marinen på Phuket rydder opp for å trygge fiskeriene


Royal Thai Navy Third Area Command gjennomførte før helgen en større rengjøringskampanje på brygga og båtene på Phuket Fishing Pier i Koh Sirey, med sikte på å øke tilliten til det lokale fiskersamfunnet.

– Phuket har et stort potensial for fiske, siden vi har 17 havner og 352 fiskebåter, sider viseadmiral Cherngchai Chomcherngpat fra Royal Thai Navy Third Area Command som stod bak kampanjen sammen med guvernør Phichet Panapong, flere offentlige offiserer, representanter fra privat sektor og lokale fiskere. 

– Det er neste 3000 som har sitt arbeide med fiske her på Phuket, sier har. – 1000 thaier og nær dobbelt så mange arbeidsinnvandrere fra nabolandene våre som Myanmar, Laos og Kambodsja.

– I fjor fisket vi 102 160 tonn, verdt omkring 5 milliarder baht, det er 8,5 % av landets totalt fiske.

– Fikerinæringen er forresten den næringen som er minst berørt av pandemien, og vi har aldri regisert noen smittede, sier viseadmiralen til The Phuket News.

– Dagens rengjøringskampanje er hovedsakelig for å skape tillit blant lokalbefolkningen og forretningsdrivende som må kontakte fiskere eller vanligvis oppsøker havnene, sier han.

– Vi kan bekrefte at fisk og annet marint liv fanget i Phuket-farvann er trygt og overholder internasjonale standarder. Kunder kan være sikre på at fisken vår er 100% trygg.

(we) Kilde: The Phuket News Kommentér

Massiv svindel i statlig turistkampanje i ThailandNær 1000 næingsdrivende er anmeldt av Tourism Authority of Thailand (TAT) for bedrageri knyttet til regjeringens turismeordning, "Rao Tiew Duay Kan" (Vi reiser sammen).

934 forretningsdrivende er anmeldt til Crime Suppression Division (CSD), fordelt på 448 hoteller og 486 leverandører. Dette gjelder aktører over hele landet, men mest i de sørlige provinsene.

Det skal dreies seg om 1,7 milliarder baht som er urettmessig utbetalt, og at metoden som ble brukt av er lik de som allerede har vært brukt i en annen tilsvarende ordning.

CSD har jobbet sammen med Krungthai Bank for å komme med tiltak for å forhindre at r ordningen blir urettmessig brukt.

Rundt 3,5 millioner personer har registrert på ordningen siden den ble lansert i juli i fjor. Deltakerne betaler bare 60% av normale hotell, og regjeringen resten. Turister får også en e-kupong for andre utgifter verdsatt til 600 baht fra fredag til søndag og 900 baht fra mandag til torsdag. Regjeringen bidrar også med å betale 40% av prisen for flybilletter, opptil 3000 baht per person.

(we) Kilde: Bangkok Post Kommentér


Phuket lanserer gratis yrkesopplæring for studenter


Phuket Skill Development Center igangsatte torsdag et prosjekt som gir gratis yrkesfaglig opplæring for studenter som har økonomiske vanskeligheter og som ikke har klart å fullføre sine obligatoriske studier.


Programmets mål er å hjelpe studenter med å forberede seg på deres fremtidige karriere. Det fokuserer på viktige yrkesmessige ferdigheter som kreves på arbeidsplassen, som å tilberede thailandsk mat, grunnleggende husarbeid, søm, frisør og netthandel.

(we) Kilde: ThePhuketNews


 Kommentér

Falsk modellagent pågrepet for utpressing av tenåringsjente etter nakenvideoEn 26 år gammel nasjonalparkmedarbeider er pågrepet for å ha utgitt seg for å være modellagent, og overtalte en naiv tenåringsjente til å kle av seg og deretter utpresse penger fra henne ved å true med å legge ut nakenvideoene på sosiale medier

Politiet arresterte 26 åringen i går i Surat Thani siktet for utpressing, ifølge politiet.

Arrestasjonen kom etter at en 16 år gammel jente anmeldte mannen for utpressingen etter at hun var blitt lurt til å stille opp naken.

Jenta fortalte politiet at 26 årigen hevdet å være modellagent og hadde kontaktet henne via Facebook. Han overtalte henne til å stille opp naken med et løfte om å betale henne 200 000 baht.

Og i stedet for å gi henne den lovede betalingen, krevde mannen penger fra henne. Hvis hun nektet å betale, truet han med å legge ut de nakenvideoene på nettet, sier politiet.

Jenta fortalte politiet at hun ikke hadde noe annet valg enn å selge seg for å tjene raske penger slik at hun kunne betale han. Han krevde stadig mer penger, og på et punkt bestemte 16 åringen seg for å søke hjelp fra politiet.

Politiet fant raskt fram til den skyldige som er ansatt i en nasjonalpark. Han trente også jentespeidere som hadde leir i nasjonalparken der han jobbet.

26 årigen har titstått forholdet.

(pf) Kilde: CTN News

 Kommentér

Thailand betaler 12.000 kroner kiloen for cannabisblomsterThailands farmasøytiske organisasjon (GPO) skal kjøpe tørkede cannabisblomster av klasse A fra godkjente samfunnsbedrifter til 45 000 baht (ca 12.000 kroner) per kilo. 

Plao-Ploen urteutviklingssenter i BuriRam-provinsen er den første samfunnsbedriften valgt av GPO.

Thailands lovgivning tillater ikke enkeltpersoner å dyrke cannabis. For for å dyrke cannabis lovlig må bønder danne en samfunnsbedrift.

Det er for tiden 82 samfunnsbedrifter som er godkjent for å cannabisdyrking for forskning og medisinske formål, både i tradisjonell og moderne medisin. Det er Thai Food and Drug Administration som utsteder tillatelser. 

Det er ytterligere 3 samfunnsbedrifter som allerede har bestått vurderingen, og antallet slike bedrifte forventes å øke raskt.

GPO-generaldirektør, Dr. Witoon Danwiboon, sier at GPO vil kjøpe tørkede cannabisblomster av klasse A, som inneholder CBD (Cannabidiol) høyere enn 12% (etter vekt), til 45 000 baht per kilo (ca 12.000 kroner), klasse B (CDB 10 -11.9%) ved 37.000 til 43.125 baht per kilo og lavere karakter som inneholder CBD ved 8 - 9.9% ved 30.000 til 35.625 baht.

Prisene kan imidlertid bli justeres i fremtiden, ifølge GPO.

(pf) Kilde: ThaiPBS


 Kommentér


14 dagers karantene historie fra 1. april?

Det antydes at 14 dagers karantene for vaksinerte turister kan avsluttes 1. april og blir erstattes av to andre tiltak. Det skriver nettstdet ThaiVisa i dag.

Bak kulissene har Tourism Authority of Thailand, Tourism Ministry, Tourism Council, ATTA (Association of Thai Travel Agents og THA (Thai hoteliers 'Association) presset på for å få slutt på den to uker lange karantenen som mange ser på som stort hinder for utenlandske turister.

De ønsker at de som har blitt vaksinert kan slippe 14 dagers karantene som erstattes av to andre tiltak.

Den første heter "Quarantine At Home". Under denne ideen vil turisten bli pålagt karantene hjemme før de kommer til Thailand, med en koronatest ved ankomst og deretter i karantene i to netter (tre dager).

Den andre planen heter «Mobile Quarantine». Denne ideen involverer helseavdelingen og TAT som chaperones (overvåkere) for grupper.

Ifølge kilder blir de endelige detaljene klare i løpet av den kommende uken og vil bli presentert for TAT-styret for diskusjon blant alle relevante parter mot slutten av februar.

Deretter vil idéen bli presentert for kabinettet, og statsminister Prayuth Chan-ocha blir informert om planen og tar den endelige avgjørelsen.

Håpet fra idémakerene er at dette kan bli en realitet fra 1. april.

(pf) Kilde: ThaiVisa


 Kommentér

Thailands mateksport viktg, forventes å øke med 7% i årDet forventes at Thailands mateksport vil øke med 7,1% i år, etter å ha falt 4% i 2020, som følge av høyere global etterspørsel etter hvert som pandemien blir lettere. Med en sterk thailandsk valuta er en stor risiko.

Mateksporten er prognostisert til 1.05 trillioner baht (35 milliarder dollar) i år, forutsatt at baht-en vil være på et nivå på rundt 30 per amerikanske dollar, sier Anong Paijitprapapon, president for National Food Institute.

I fjor eksporterte Thailand matvarer for 31,3 milliarder dollar, og som utgjorde 13,5% av den totale eksporten, og således en nøkkeldriver for veksten.

Næringsmiddelindustrien sysselsetter omtrent en million arbeidere.

Sentralbanken har gjentatte ganger uttrykt bekymring for styrken i baht, noe som kan påvirke landets skjøre utvikling.

(we) Kilde: Reuters
 Kommentér

Bare én av Thailands provinser er rød fra mandag

Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) vil kommende mandag kunngjøre ytterligere lettelser av landets koronarestriksjoner. 

Det mest bemerkelsesverdige er at Bangkok flyttes fra den 'røde sonen' til den 'oransje sonen', noe som skulle bety at barer og puber da vil få lov til å åpne igjen og restauranter vil få lov til å servere alkohol.

Bare Samut Sakhon vil forbli i en 'rød sone'. Antall provinser i den 'grønne sonen' øker fra 35 til 54, mens de i den 'oransje sonen' vil reduseres fra 20 til 8, og de i den gule sonen vil reduseres fra 17 til 14.

Hvis tiltakene blir godkjent mandag, kan de nye tiltakene tre i kraft i midten av neste uke.

Den foreslåtte kategoriseringen for hver provins er som følger:

Rød sone: Samut Sakhon.

Oransj sone: Bangkok, Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Ratchaburi, Samut Prakan, Samut Songkhram og Tak.

Gul sone: Ayutthaya, Chachoengsao, Chon Buri, Chumphon, Kanchanaburi, Nakhon Nayok, Phetchaburi, Ranong, Rayong, Saraburi, Songkhla, Suphan Buri, Yala og Narathiwat.

Grønn sone: Amnat Charoen, Ang Thong, Bung Kan, Buri Ram, Chai Nat, Chaiyaphum, Chanthaburi, Chiang Mai, Chiang Rai, Kalasin, Khon Kaen, Krabi, Lampang, Lamphun, Loei, Lopburi, Mae Hong Son, Maha Sarakham, Mukdahan, Nakhon Phanom, Nakhon Ratchasima, Nakhon Sawan, Nakhon Si Thammarat, Nan, Nong Bua Lam Phu, Nong Khai, Pattani, Phangnga, Phatthalung, Phayao, Phetchabun, Phichit, Phitsanulok, Phrae, Phuket, Prachin Buri, Prachuap Khiri Khan, Roi Sa Kaeo, Sakon Nakhon, Satun, Si Sa Ket, Singburi, Sukhothai, Surat Thani, Surin, Trang, Trat, Ubon Ratchathani, Udon Thani, Uthai Thani, Uttaradit, Yasothon, Kamphaeng Phet .

(we) Kilde: Thaivisa Kommentér


Se eldre saker...