Toppsaker fra Bangkok Post: : 
  Toppsaker fra The Nation: : 

   Den britiske ambassaden i Bangkok stopper å gi inntektsbekreftelser   I januar 2019 vil den britiske ambassaden i Bangkok ikke lenger gi britiske statsborgere dokumentasjon som bekrefter inntekten.  Merk: Dette gjelder KUN britiske statsborgere.


   Denne dokumentasjonen er nødvendig for å fornye sin et ettårige thailandsk pensjonist- eller ekteskapsvisum. 

   Den britiske ambassaden i Bangkok må stoppe å gi denne dokumentasjonen siden de ikke klarer å oppfylle de thailandske myndigheternes krav til å verifisere inntektene til britiske statsborgere.

   Alle berørte britiske statsborgere er bedt å å merke seg at siste dato for å få inntektsdokumentasjon er 12. desember 2018. Det vises forøvrig til teksten på bildet ovenfor.

   Merk: Dette gjelder KUN britiske statsborgere.


   (we) Kilde: Thaivisa   Kommentarer

   Flere thailandske øyer stenges   Denne gang gjelder det øygruppen Similan Islands i Andamanhavet. Her er all overnatting forbudt fra og med i dag.   Det er bekymring over nedbrytning av korallrev og den marine økologien som forårsakes av forurenset vann som slippes ut i sjøen, som har ført til at departementet for nasjonalparker, dyreliv og plantevern har bestemt av overnatting på øyene er forbudt fra tirsdag.

   Ordren ble signert av Tunya Netithammakul, avdelingshode 4. oktober, og er effektiv fra i dag, tirsdag.

   Imidlertid vil turister på organiserte dykkingturer få lov til å overnatte på øyene, dersom de har forhåndsgodkjenning fra Similan Islands nasjonalpark.

   Øyene er fortsatt åpne for turister for besøk på dagtid. Turist-antallet som kan besøke øyene er begrenset til 3.850 daglig for å unngå det myndighetene kaller overbefolkning.

   Fra før er Maya Bach, kjent fra filmen the Beach, stengt for alt besøk på ubestemt tid.

   (pf) Kilde: ThaiPBS
   Kommentarer


   Nye pirat-aksjoner: 11 pågrepet i Korat   Thaipolitiet fortsetter sin jakt på piratkopierte varer og på grep 11 personer på et marked i Korat mandag kveld for salg av pirat-varer.


   Det ble beslaglagt mer enn 13.000 piratkopeirte varer til en anlått salsgverdig på med enn 25 millioner baht.

   Det oppstod full panikk blant selgerne da politiet aksjonerte ved 23-tiden i går.

   De bleslaglagte piratvarene var for det meste klokker, t-skjorter, bukser, belter, sko og briller med angivelige merkenavn som Casio, G-Shock, Louis Vuitton, Prada, Gucci, Rayban, Nike, Adidas, Puma og Levi’s. 

   (pf) Kilde og bilder: Bangkok Post

    
   Kommentarer

   Over 7000 deltar på takke-feiring for guttelaget torsdag   Mer enn 7000 mennesker, inkludert omlag 3400 fra Chiang Rai-provinsen, har takket ja til invitasjon for å delta i feiringen for å takke alle de som deltok eller bidro til søke- og redningsoperasjonen som reddet livene til de unge 12 fotballspillerne og deres trenersom var fanget i Tham Luang-hulen i juni-juli.

   Takkefesten skal holdes på gårdsplassen til Dusit Palace og på Royal Plaza i Bangkok torsdag.

   Hans Majestet Kongen har gitt tillatelse til bruk av gårdsplassen til Dusit Palace. Det er den thailandske regjeringen som er vert for mottakelsen, som er kjent som "United As One".

   Omkring 3400 mennesker fra Chiang Rai-provinsen, inkludert ca. 2000 fra Mae Sai-distriktet, hvor Tham Luang-hulen ligger, vil resie med buss onsdag kveld og planlegges å ankomme til Bangkok ved 14-tiden torsdag.

   Chiang Rais kreative mediekomité har arrangert to intervjuer med de 12 «Wild Boars»-guttene og deres trener for lokale og utenlandske medier torsdag på Siam Paragon og 15. september til 16 september i Chiang Rai.

   (pf) Kilde: ThaiPBS


   Kommentarer

   Landet i kraftig regn: Fly skled av rullebanen i Bangkok   Et fly av typen Boeing 747-400 skled av rullebanen ved landing på Suvarnabhumi flyplass i Bangkok mandag kveld.


   Flyet, med 97 passasjerer og 18 besetningsmedlemmer ombord, kom fra Guangzhou i det syd-østre Kina og landet i Bangkok like før 23-tiden i kraftig regn. Rullebanen var svært glatt på grunn av regnværet, heter det fra Pratana Patanasiri, flysikkerhetsansvarlig for Thai Airways. 

   Ingen ble skadd i hendelsen.

   (pf) Kilde og bilder: Bangkok Post
   Kommentarer


   Tre franske turister risikerer tre års fengsel for falsk anmeldelse   Tre franske turister, to menn (25 og 32) og kvinne (31), er arrestert på øya Koh Samui, og står nå i fare for å bli dømt til tre år i fengsel for falk forklaring.  De tre hevdet at de var blitt knivtruet av tre thaier og fratatt alle eiendeler. 

   De forklarte til politiet at de onsdag i forrige uke hadde tatt en "songthaew" til et hotell i Lamai, men gikk av på feil sted. De visste ikke hvor de var, men forklarte de gikk ned en gate hvor de ble truet med kniv og deretter ranet for ulike eiendeler.

   Politiet mistenkte de for å dikte opp historien siden de ikke kunne si hvor og når det angivelige ranet skjedde. Etterfølgende henvendelser med avhør av "sangthaew"-sjåføren og andre viste at det ikke fantes noen vitner.  Trioen ble konfrontert på deres hotell og til slutt innrømmet de at det hele var løgn for å kunne få erstatning fra sitt forsikringsselskap.

   Alle de manglende eiendelene fra det påståtte ranet ble forøvrig funnet på et rom på et annet hotell enn der de bodde.

   Det å avgir falk forklaring og anmeldelse i Thailand kan straffes med 3 års fengsel, og de tre franske turistene står i fare for å bli dømt.

   (we) Kilde: Ny TV
   Kommentarer

   To turister skutt og drept ved shoppingsenter i Bangkok   To utenlandske turister, en indisk (45) og en laotisk (28) døde etter å ha kommet i kryssild ved skuddveksling mellom to gjenger. En annen indier (42) og to thaiungdommer (22 og 23) ble skadd.


   Skyteepisoden skjedde på en parkeringsplass bak Centara Watergate Pavilion-kjøpesenteret i Bangkoks Ratchaprarop-distrikt søndag. Parkeringsområdet er for turbusser og turister fra India dro dit for å gå til en indisk restaurant og handle litt.

   Turistene ventet på å komme seg tilbake på bussen, da en gjeng med 20 ungdommer kom fra en nærliggende billjardhall og ble møtt av tre menn med det som ble beskrevet som krigsvåpen.

   (we) Kilde: Thai Rath


   Kommentarer

   Norsk forskningsskip på tokt i Andamanhavet   Det norske forskningsfartøyet 'Dr. Fridtjof Nansen' kom 29. september til Phuket, sitt endelige reisemål på forskningstoktene i denne del av verden for denne gang. I to uker vil forskerne ombord, sammen med thailandske forskere, undersøke de marine ressurser og økosystemer i Andamanhavet.


   Phuket er det endelige målet på fartøyets 2018 Afrika-Asia-tur. Chargé d'affaires Tor Haug fra ambassaden i Bangkok var tilstede, sammen med representanter fra Thailands fiskeridepartement og viseguvernøren på Phuket.

   Forskningsskipet 'Dr. Fridtjof Nansen' har de siste 40 år seilt over hele verden for å fremme en bærekraftig utnyttelse av marine ressurser og bedre beskyttelse av marine miljøer.

   Det nye 'Dr. Fridtjof Nansen'-fartøyet ble satt i drift i mai 2017 og er for øyeblikket et av verdens mest avanserte forskningsfartøy.

   (we) Kilde: ScandAsia
   Kommentarer


   Nordmann omkom i trafikkulykke i Chiang Rai   En norsk borger (29) omkom søndag ettermiddag lokal tid i en motorsykkelulykke i Chiang Rai i det nordlige Thailand.


   Iflg The Nation skjedde ulykken mens nordmannen ventet på klar trafikk for å ta en U-sving. En møtende motorsykkel med to thailandske borgere på kolliderte med nordmannen. Disse ble hatt skadd i ulykken.

   I flg. Thea Nation kom 29-åringen til Thailand 11. september over grensepasseringspunktet i Chiang Khong, på grensen mot Kina. Nordmannens motorsykkel, en Kawasaki, hadde registeringsskilt fra Bangkok. Ilfg. lokalt politi hadde nordmannen tilhold i Chiang Rai.

   Norsk UD skal, flg norske medier, være kjent med dødsfallet.

   (pf) Kilde: The Nation


   Kommentarer

   Blandet reaksjon på juntasjefens interesse for å fortsette i politikken   Det er blandede reaksjoner på statsminister Gen Prayut Chan-o-Chas siste bemerkninger om at han var "interessert i politikk".


   En meningsmåling utført av Suan Dust Poll viser at 40,50% av respondentene mener at Prayut har rett til å uttrykke sin interesse for politikk. Men 20,42% av de 1.218 respondentene helst vil at statsministeren skal fokusere på sin regjerings virke og særlig når det gjelder å forbedre økonomien.

   I18,84% av respondentene ser Gen Prayuts uttrykte interesse for politikken er en indikasjon på hans ønsker om å klamre seg til makten.

   (we) Kilde ThaiPBS


   Kommentarer

   Det norske kongeparet besøker Kina i oktober   Kong Harald Dronning Sonja har akseptert en invitasjon fra den kinesiske presidenten, Xi Jinping, til å besøke Kina fra 11. til 19. oktober 2018. 

   De ledsages av utenriksminister Ine Eriksen Søreide og industriminister Torbjørn Røe Isaksen, samt statssekretærer fra Olje- og energidepartementet, Klima- og miljødepartementet, Undervisningsdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet.

   (we) Kilde ScandAsia


   Kommentarer


   Statsbudsjettet: Flyseteavgiften til Thailand øker   Regjeringen foreslår i sitt statsbudsjett for 2019 å endre flyseteavgiften. Det vil medføre at en famlie på fire må ut med 1.600 kroner i flyseteavgift for en familieferie i Thailand.   I stedet for en fast avgift på 83 kroner for hver passasjer, som er dagens sats, legger regjerinjgen nå opp til at avgiften skal se forskjellig ut avhengig av hvor langt passasjerene reiser.

   «Regjeringen foreslår en provenynøytral omlegging av flypassasjeravgiften slik at flyreiser ut av Europa får en høyere sats på 200 kroner per passasjer mens øvrige reiser får en lavere sats på 75 kroner per passasjer», heter det i forslaget til neste års statsbudsjett.

   I forslaget framgår det at de nye avgiftene skal innføres fra 1. april neste år. Det vil i såfall bety at en tur/returbilett til Thailand vil bli minst 234 kroner dyrere enn i dag. For en familie på fire vil samlet flyseteavift bli 1600 kroner, eller 936 kroner dyrere enn i dag.

   Flyseteavgiften vil anslagsvis gi staten én milliard i inntekter.

   Trodde du at flyseteavgiften, eller flypassasjeravgiften som det offisielt heter,  ble inført av miljøhensyn? Neida,. for i finansdepartementets budsjettforslag heter det: «Avgiften er begrunnet med å gi staten inntekter, …»

   (pf) Kilde: E24


   Kommentarer

   Telenor interessert i Filippinene   Telenor-gruppen håper at den filippinske regjeringen vil velge dem i deres søk etter den tredje aktøren i den filippinske telekomindustrien, ifølge Business World.

   En direktør for Telenors regionale operasjoner sier at Filippinene er et interessant marked for Telenor på grunn av størrelsen: - Vi driver allerede god virksomhet i Malaysia, Thailand, Bangladesh, Pakistan og Myanmar. Filippin-markedet har også veldig bra potensial, sier han.

   Telenor er en av flere utenlandske selskaper, som er potensielle tilbudsgivere. Vinneren vil bli valgt ut fra sitt høyeste servicenivå, fordelt på tre kategorier: årlig befolkningsdekning på 40%, gjennomsnittlig bredbåndshastighet på 25% og årlig kombinert capex og opex på 35%.

   Fristen for innsending av bud er 5. november, og vinneren skal kunngjøres i desember.

   (we) Kilde: ScandAsia. 
   Bildet viser Telenorgruppens senter i Bangkok.


   Kommentarer

   Gratis minnekveld for Kim Larsen i Bangkok 12. oktober   Admirals Pub & Restaurant i Bangkok, Thailand, vil dedikere en kveld til minne omden populære danske sangeren Kim Larsen, som gikk bort den 30. september. Kvelden er den 12. oktober.

   Kvelden begynner med visning av filmen "Midt om natten", hvor Kim Larsen både deltok, skrev og laget musikken.

   Etter filmen kan gjestene nyte en skandinavisk buffét og lytte til Kim Larsens musikk resten av natten.

   Kim Larsen ble kjent i bandet Gasolin på 1970-tallet. Som soloartist og senere som en del av bandet Kim Larsen & Kjukken ble han en av de mest populære sangere i Danmark. Han fikk kreftdiagnosen i desember 2017 og døde 72 år gammel.

   Admirals Pub & Restaurant ligger på Oakwood Resindence 15, Sukhumvit Soi 24 i Bangkok.

   (we) Kilde ScandAsia


   Kommentarer


   Søndagsfilmen: Bangkoks "street food" forsvinner (video)   (pf) Kilde: YouTube - ca 23 min
   Kommentarer

   Sexhotell i Bangkok skaper vrede med bilder av Hitler (video)   Et thailandsk sexhotell skaper vrede nær sagt over hele verden etter sitt bisarre nazistiske temarom - dekorert med veggmalerier av Hitler. Se videoen under. 

   Villa Love Hotel i utkanten av Bangkok har tre etasjer med ''short time'' rom - det såkalte "komminist-rommet" skal være det mest populære. Har kan en ha seg under hammer og sigd-malerier og føle seg beglodd av Hitler samt et gigantisk hakekors malt bak TV-en som viser hardcore japansk porno. Nonstop.

   Nå har lokale krefter tatt til orde for at myndighetene griper inn i saken og de vil forby Thailands bisarre flørt med nazikulturen.
   -  Thailand viser med dette en manglende og grunnleggende historisk forståelse av hva som skjedde under den 2. verdenskrig, heter det fra kritikerne.

   Se flere bilder her
   Kommentarer

   Thailands største kommersielle kompleks åpner dørene 6. november   Thailands "Siam Piwat" åpner sine dører 9. november og er landets største kommersielle kompleks. 

   Dette Bangkok-komplekset har kostet 1,6 milliarder dollar, og det kommersielle arealet er 520 000 kvadratmeter og skal huse over 500 butikker, hvorav omkring 80 er japanske.

   Foruten kommersielle arealer til varehus, restauranter og underholdning inneholder komplekset høystandard-leiligheter i de to tårnene som er 70 og 52 etasjer høye

   (we) Kilde: Asia.nikkei.com
   Kommentarer


   Tre byer i Thailand blant verdens 20 mest besøkte   Bangkok, Phuket og Pattaya er med på Mastercards Global Destination Cities Index (GDCI) 2018. Bangkok ligger, som i de to foregående år på førsteplassen, med 20,05 millioner besøkende. 

   Gjennomsnittlig opphold er 4,7 døgn med et gjennomsnittlig forbruk på 5.500 baht i døgnet.

   Phuket, med sine 9,29 millioner besøkende, ligger på 12. plass og Pattaya på 18. plass med 8,67 millioner besøkende.

   Ifølge MasterCard reflekterer dette Thailands infrastruktur, stabilitet, den perfekte miks av business og fritidsmuligheter, såvel som landets unik kultur. Det pekes også på statens aktive engasjement i promotering av landet som en mangfoldig destinasjon.

   (we) Kilde NNT   Kommentarer

   EU med handelssanksjoner mot Kambodsja   EUs kommissær for handel Cecilia Malmstrøm holdt i går en pressekonferanse i Brussel og bekjentgjorde at Kambodsja vil miste sin spesielle tilgang til det store EU-markedet , og at de vurderte lignende handelssanksjoner mot Myanmar.

   Bakgrunnen er menneskerettighetssituasjonen i de to landene. Valget i Kambdsja hvor statsminister Hun Sen, med truende virkemidler, hadde sørget for å få eliminert all opposisjon før det siste valget fant sted. I Myanmar dreier det seg om landets håntering av rohingyanfolket.

   For Kambodsja kan dette få store negative konsekvenser for økonomien og industrien, og særlig for den store tekstilindustrien som har 700 000 sysselsatte. 40 % av landets eksport, til en verdi av 5 milliarder euro, går til EU-land.

   (we) Les mer på Reuters/Thaivisa   Kommentarer

   Støy en plage også for thaiene   Undersøkelser har vist at støyforurensning er en av de største problemene i Thailand, selv om de fleste  utenlandske turister tror det motsatte.

   Nesten en tredjedel av alle klager til myndigheter som politi og distriktsmyndighetene handler om støy. De viktigste årsaker til støy er:
   • Folk som er beruset
   • Støyende bil- og motorsykkelkjøring
   • Høylydt krangling
   • Festivaler og fester
   • Restauranter
   • Fabrikker
   • Bilverksteder
   • Gatehunder og katter
   • Byggeaktivitet
   Nå rådes publikum til å klage ved å ringe 191, via politiappen "PoliceIlertU", eller kontakte den lokale stasjonen. Hvis det ikke virker, kan en prøve å kontakte distriktskontoret. I Bangkok kan en ringe 1555 eller melde fra på www.bangkok.go.th/rongtook. ("Rong tok" betyr å klage på problemer du måtte møte) .

   (we) Kilde: Ny TV
   Kommentarer


   Se eldre saker...

   Toppsaken fra Thailands Tidende akkurat nå:

   RSS Feed