Toppsaker fra Bangkok Post: : 
  Toppsaker fra The Nation: : 

   10 923 thaibarn druknet siden 2006   Nå når skolen starter sin vel to måneder lange sommerferie, advares foreldre mot faren barn er utsatt for nå de leker i vannet. Det bes hold et øye med barna i slike situasjoner. Drukning er en stor dødsårsak for barn i Thailand, og bare de siste få ukene har det vært en rekke tragiske drukningsulykker.

   Ifølge en rapport fra helseministeriet druknet 708 barn i 2017, med en økning i hendelser i løpet av tre måneders skoleferie fra mars til mai. Nesten halvparten av ofrene var mellom fem og ni år gammel. Ifølge rapporten har 10.923 barn under 15 år druknet i perioden 2006 til 2015.

   Hovedårsaken til drukning er når barn leker i vannet nær deres bosted, Mange av barna er dårlige svømmere og manglet vanligvis kunnskaper om vannoverlevelse og gjenoppliving.

   De fleste dødsfall oppstod i utgravde dammer og reservoar, hvorav mange ikke har advarselsskilt, gjerde eller nærliggende redningsutstyr, heter det i rapporten.

   I går ble to jenter (12)  tatt av strømmen da de lekte i Meong-elva i provinsen Loei. Både der og langs elva nedenstrøm ble det søkt etter jentene uten at de ble funnet.

   Lørdag kveld ble fire barn tatt av elvestrlømmen et annet sted i samme provins. To ble reddet, mens de ande to antas nå å ha omkommet.

   Samme dag druknet to barn mens de lekte i den dam i provinsen PrachinBuri. Redningsmannskap fant de to, men da var de allerede døde.

   (we) Kilde: TheNation


   Kommentarer

   1500 nye frivillige turistassistenter i Pattaya   Ifølge nettstedet Pattayamail har rundt 1500 personer blitt utdannet av politet i Pattaya som frivillige for turistassistenter. Dette i et forsøk på å øke sikkerheten for turister som avlegger Pattaya et besøk.

   Først og fremst skal disse friviliige turistguidene assistere beskende med infomasjon og kunne foreslå severdigheter. De skal også kunne bistå ved politipatruljering.

   Opplæringen ble holdt på First Pacific Hotel i februar hvor provinspolitimester Pol. Maj. Gen. Nuntachart Supamongkol deltok på kurset. Kurset ble ledet av Royal Thai Cadet Academy.

   (pf) Kilde: PattayaMail
   Kommentarer


   Don Mueang-flyplassen foreslås oppusset   Don Mueang flyplassen foreslås å bli rehabilitert for 2,2 milliarder baht. Saken skal behandles i april. Det sier daglig leder Suthirawat Suwannawat i AoT (Airports of Thailand).

   Oppgraderingen av den gamle terminalen er en del av tredje fase utviklingsplan for flyplassen, for å lette overbelastningsproblemer, sier Suthirawat til Bangkok Post. Airports of Thailand er Thailands svar på Avinor.

   (pf) Kilde: Bangkok Post   Kommentarer

   To fulle menn (video)   Det er ikke fra Holmenkoll-lørdagen selv om det kanskje kan minne om det på mange måter. Tid og sted for denne bataljen vet vi ikke, men det går unektelig vilt for seg.

   (pf) Kilde: LiveLeak
   Kommentarer

   19 arrestert i Pattaya for ulovlig opphold (video)   Politiet i Pattaya viste lørdag stolt fram 19 personer som ikke hadde lovlig opphold i Thailand.Alle blir deporert til sine hjemland.


   De 19 hadde overstay eller har kommet seg inn i landet på ulovlig vis, iflg politiet. Blant de arreste, som etterhvert blir deponert til sijne hjemland kommer fra Storbrittania, USA, Kanada, India og Kambodsja.

   (pf) Kilde: Lovepattayathailand   Kommentarer


   Russerne returnerer til Pattaya   Russerne returnerer til Pattaya og hotelbransjen melder om minst 10 prosents økning i forhold til i fjor, tiltross for at "ingen" har lagt merke til det ennå.

   Bransjen antar at antallet russiske turister i år vil bli på samme nivå som «russerinvasjonen» i 2013. Det lover godt for inntjeningen, men økningen er kanskje ikke like populær for alle?

   (pf) Kilde: Sophon TV
   Kommentarer

   Turister flyktet i panikk etter storbrann i Pattaya (vídeo)


   Source: FIRE! Pattaya Walking Street Blaze Destroys Bars by ViralPress

   Det børt ut en kraftig brann I går kveld i «walking street» i Pattaya, etter at en transformator ekspoderte. Det oppstod full panikk blant turister og arbeidstakere.

   Redningsmannskaper kom rast til åstedet, men biler og motorsykler lang fortauskanten som hadde tatt fyr førte til forsinket redningsarbeid.   To turister ble sendt til sykehus med røykskader. De materielle skadene beløper seg til anslagsvis 5 milllioner baht. To barer og 20 biler samt et hittil ukjent antall motorsykler gikk opp i røyk.

   (pf) Kilde: PattayaOne   Kommentarer

   Offentlig anklager avviste å tiltale 28 thai demonstranter   Politiet hadde stevnet 39 demonstranter, som demonstrete for nye valg i Thailand, etter å siktet de for å ha brutt forbudet mot offentlige ansamlinger. Nå har den offentlige anklagere uventet avvist å ta ut tiltale mot 28 av dem.

   Det begrunnes med at straffeforfølging ikke ville være i offentlig interesse eller er en trussel mot offentlig eller nasjonal sikkerhet. Når en anklager gjør dette må det imidlertid godkjennes av landets øverste statsadvokat, og de 28 må om fem uker møte igjen i rette for å høre statsadvokatens beslutning.

   De øvrige hadde erkjent forholdet og blir straffeforfulgt. Åtte av de er allerede idømt seks dagers betinget fengsel og bøter på 3 000 baht hver.

   (we) Kilde: ThaiPBS 
   Kommentarer


   To drept og to skadd da småfly styrtet på Phuket   Et småfly, med to piloter og to flytekniske studenter styrtet rett før landing på en liten privateid flyplass på Phuket i går. De to erfarne pilotene døde under krasjet, mens de to studentene ble hardt skadet og ble brakt til sykehus.

   Flyet hadde rett før hatt flere turer hvor de hadde forflyttet et trettitalls studenter. Årsaken til styrten er ikke kjent, men observatører hadde sett flyet returnere noen minutter etter at det hadde tatt av, og at de kom en kraftig vindkule. De hørte også en uvanlig lyd og det så ut til at flyet mistet balansen og at de fløy veldig lavt over tretoppene.

   (we) Kilde: TheNation   Kommentarer

   Deklarasjon av verdier som tas ut av Thailand gjelder ikke alle   Det thailandske Tollvesenet har reagert på en kunngjøring om at reisende som forlater landet, må fremvise varer som kameraer, bærbare datamaskiner og andre til myndighetene, når de reise ut av landet.

   Visedirektøren går nå ut med mer presis informasjon for å unngå misforståelser. Han bekrefter at bestemmelsen ikke gjelder alle reisende.

   Kravet gjelder bare for reisende som tar med seg varer til utlandet til profesjonelle formål eller til bruk på utstillinger, og at de ved å registrere det slipper problemer med skatter og avgifter, når de bringer det tilbake til Thailand.

   (we) Kilde: PattayaMail


   Kommentarer

   23 utlendinger arrestert for narkotkabruk på party-øy   23 utlendinger og 4 thaier ble i går arrestert under en razzia på øya Koh Phayam i provinsen Ranong. De 27 testet positivt for bruk av marijunana og metamfetamin.

   Øya Koh Phayam er en av de mindre kjente øyene, men har utviklet seg til å bli en "partyøy" hvor det er lett tilgang til narkotiske stoffer, også på lokale barer.   I går rykket et team på 50 offiserer fra politet i Ranong, turistpoliti. og som resulterte i det de 27 ble tatt med til politistasjonen. Politiet bedyrer at de skal fortsette sine aksjoner, for å få bukt med problemene på øya.

   (we) Kilde: Daily News/thaivisa

   Kommentarer


   Deler ut ansiktsmasker etter høy luftforurensing


   Thailands helsedepatement skal dele ut nær 300.000 ansiktsmasker i ni nordlige provinser.

   Maskene skal deles ut i områder som er sterk plaget av luftforurensing. De ni provisene er Chiang Rai, Chiang Mai, Nan, Phayao, Phrae, Mae Hong Son, Lampang, Lamphun og Tak.
   (pf) Kilde: ThailandNews


   Kommentarer

   Nær 500 kilo «ice» beslaglagt i Hat Yai   447 kilo «ice» (krystallisert metamfetmin) ble beslagt lagt i en politiaksjon mot en pickup fredag i Hat Yai i Songkhla, i det sydlige Thailand.

   Samme dag beslagla militære tropper 3 millioner yaba-piller (metamfetamin) ved den nordlige provinsen Chiang Mai.

   Lørdag ble 1,4 millioner yaba-piller funnet og beslaglagt i Lampang (bildet under), syd for Chiang Mai. Her ble tre menn arrestert og siktet i saken.   (pf) Kilde og bilde: Thai PBS/Bangkok Post
   Kommentarer

   Nordmann knivstukket i Krabi   En nordmann ble tidlig fredag morgen knivstukket i Ao Nang, Krabi av en nå arrestert thailandsk ladyboy.

   Mannen ble stukket i brystet og ladyboyen sier hin handlet i selvforsvar etter at nordmannen angiveldig skal ha ropt «Lady Boy Crazy» og vist fingeren og angivelig gått til angrep på den 31 år gamle ladyboyen. 

   I tumultene skal nordmann ha blitt kvivstukket i brystet. Nordmannen ble i all hast fraktet til sykehus.  Hendelsen skal, ha funnet sted ved 4-tiden fredag morgen. Ladyboyen er siktet for drapsforsøk.

   (pf) Kilde: Sanook/ThaiVisa


   Kommentarer


   Politijakt på "respektløs" turist   Thailandsk politi jakter på en kvinnelig turist som klatret opp og satt på en buddha figur i Ayutthaya historiske park.

   Ledelsen i parken fikk tips etter at et bilde av hendelsen ble postet på Facebook den 7. mars. Parkledelsen anmeldet forholdet og politiet tror at den kvinnelige turisten er fra Kina. Hun skal vistnok reise rundt i Thailand på egenhånd på en leid motosrsykkel, men registreringsnummeret er ikke kjent.

   Parkledelsen har nå satt opp skit som forteller at det ikke er tillatt å klarte eller sitte på buddhafigurene.

   (pf) Kilde: Thei News Agency/Thairesidents


   Kommentarer

   Qatar Airways med direktefly til Pattayas og Rayongs U-tapao   Qatar Airways første direkte non-stop-fly til feriestedet Pattaya landet på U-Tapao Rayong Pattaya Internasjonale Airport mandag. 

   Begivenheten ble markert med deltakelse fra flyselskapet, deres hovedbase, og fra thailandske myndigheter og luftfartsaktører. Fra Doha er flytiden omlag 7 timer. Flyselskapet har nå fem ulike destinasjoner i Thailand. 

   (we) Kilde: thaivisa/travel   Kommentarer

   Cateringansatte stjal taxfree-varer   Åtte thaier, ansatte fra et cateringsselskap, som forsynte flyene med mat, er arrestert for å ha stjålet taxfree-varer fra fly tilhørende British Airways.


   Selskapet hadde ved 12 anledninger oppdaget at varer var forsvunnet, og forholdet ble anmeldt. Gjennom etterforskning kom politiet frem til åtte personer (i alderen 21 til 30 år) , som i grupper på tre hadde gått inn i parkerte fly og forsynt seg med varer, som de senere hadde solgt på nettet. De var ansatte i et cateringsselskap.

   Ved husundersøkelse hos den ene fant de 181 merkevarer, bl.a. parfyme, klokker og solbrille, til en anslått verdi av nær 1 million baht.

   (we) Kilde: BangkokPost   Kommentarer


   Vietnamesisk transseksuell kronet til årets «Miss International Queen»   Siden 2004 har det i Pattaya årlig blitt avholdt internasjonal missekonkuransen for transseksuelle. Under årets kåring var det 26 deltakere fra en rekke land, også fra land hvor de transseksuelle fortsatt er en utsatt gruppe. 

   Såvidt en vet er det første gang at ei transseksuell fra Vietnam har gått seirende ut, Nguyen Huong Giang.

   Det er en gryende aksept av transseksuelle i kommunistlandet Vietnam, hvor det også er en lov på gang for å tillate kjønnsoperasjoner.

   (we) Kilde: BangkokCoconuts

   Kommentarer

   Utdanningsdirektør underslo 88 millioner baht   En kvinnelig utdanningsdirektør har erkjent at hun har underslått penger fra et fond for risikoutsatte barn. Fra 2008 og frem til i dag skal hun ha overført 88 millioner baht til slektninger, bekjente og andre ikke berettigede mottakere. Dette er mer en hva som er gitt til de underprivilegerte barna.

   Med midler fra det statlige pengelotteriet, ble det i 1999 etablert et statlig fond på 600 millioner baht. Fondet skulle brukes til å øke underpriviligerte barns muligheter til utdanning, og bl.a. bidra til å hindre at unge jenter ble utsatt for sexhandel og prostitusjon.

   Mens saken etterforskes, også med henblikk på å finne eventuelle medsammensvorne, er det tatt beslag i kvinnenes og enkelte andres eiendeler.

   (we) Kilde: TheNation   Kommentarer

   144 afrikanere pågrepet


   Thailandsk turistpoliti pågrep i går 144 afrikanere, de fleste fra Nigeria og Kamerun, som et ledd i landets pågående aksjon mot kriminelle «mørkhudede», "Operation Black Eagles».

   Aksjonen i går var landdekkkende og politiet søkte på 110 steder over hele Thailand etter spesielt afrikanere. Ialt 144 ble pågrepet for ulike former for kriminell virksomhet, ulovlig opphold og «overstay». I Bangkok ble 41 personer arrestert. Alle vil bli svartelistet, for kortere eller lengre tidsrom og deportert til sine hjemland.

   (pf) Kilde og bilde: The Nation


   Kommentarer


   Se eldre saker...

   Toppsaken fra Thailands Tidende akkurat nå:

   RSS Feed