Toppsaker fra Bangkok Post: : 
  Toppsaker fra The Nation: : 

   Svenske (60) solgte 60 bokser snus: Siktet for ulovlig arbeid


   En 60-årig svensk mann ble fredag arrestert av Pattaya-politiet for å selge 60 bokser snus over internett. Mannen er siktet for å ha arbeidet ulovlig.

   60-åringen ble anholdt etter at poiti mottok tips om det angivelig ulovlige salget. Salget skal ha foregått via en meldingsapp skriver Stickboy på nett.

   Tipset som ledet til arrestasjonen mottok politiet fra en utenlandsk informant som bestilte 60 bokser snus og arrangerte selv henting, mens politiet ventet i buskene inntil transaksjonen var gjennnomført.

   Svensken ble pågrepet og på Chonburi Immigration Office ble det til slutt fastslått at han var på pensjonsvisum so varer fram til tidlig 2018. 60- åringen ble siktet for å arbeide ulovlig i Thailand og venter nå rettslig oppgjør.

   (pf) Kilde og bilder: StickBoy


   Kommentarer

   100 tenåringer i masseslagsmål på sykehus   Masseslagsmålet fant sted i Doi Tao-sykehuset, i det nordlige Thailand, rundt midnatt mandag, med omlag hundre tenåringer som sloss med og mot hverandre.

   Sykehuspersonalet måtte søke dekning og tumultene varte i mer enn to timer, før politiet fikk kontroll over situasjonen.

   Noen ungdommer skal ha startet masseslagsmålet ved Doi Tao-innsjøen tidligere på kvelden og de skadde ble sendt til sykehuset. De de kom til sykehuset oppstod ny krangel og slagsmålet fortsatte. Nye ungdommer kom til og over 100 tenåringen deltok i rabalderet.

   (pf) Kilde og bilde: Chiang Mai City News


   Kommentarer


   Tre munker siktet for sex-kjøp av to brødre (19 og 15)   To unge brødre har innrømmet at de har solgt sex til tre munker på tre kjente templer i Nan, i det nordlige Thailand det siste året.


   De to guttene, 19 og 15 år, og deres foreldre ble innkalt til et intervju ved Mueang Nan politistasjon fredag ​​etter avsløringer på en Facebook-side.

   De to guttene fortalte politiet foran sine foreldre og ungdomsverntjenestemenn at de hadde solgt sex til munker i templer i tre distrikt, Muean, Phu Piang og Wiengsa siden i fjor.

   De sa at de først ble betalt mer enn 1000 baht per besøk, men betalingen deres gikk senere til 500 baht og var noen ganger så lav som 200 baht. Politiet samler nå bevis og vil avgjøre om de to munkene skal tiltales for sex-kjøp av mindreårige.

   (pf) Kilde: The Nation
   Kommentarer

   Bua Tong Blossom Festival i Mae Hong Son i november   Mae Hong Son, i det nordlige Thailand: I en av Thailands mest fantastiske naturområder kan du nå i november og desember oppleve, Dok Bua Tong - eller vill solsikke - i blomst.

   Dette årlige arrangementet feires i en nydelig "Bua Tong Blossom Festival", som i år finner sted fra 1. november til 10. desember.

   Bua Tong-blomstene er gule til oransje i farge og har mindre størrelse enn den typiske solsikken. Dok Bua Tong er opprinnelig fra Sentral-Amerika og Karibia, og har tidligere blitt bragt inn i Thailand av kristne misjonærer og ble tidligere kalt Bung Tong eller meksikansk solsikke.

   Bua Tong blomsten blomstrer bare fra november til desember. I løpet av denne perioden vender høydene og daler Mae Hong Son til lyst gull når disse ville solsengene kommer i full blomst.

   Doi Mae U-Kor fjellet i Khun Yuam-distriktet regnes som den største og vakreste beliggenheten for å nyte de spektakulære, lyse, gule Bua Tong-åsene og dalene. Under festivalen er det også lokalt salg av kunst og håndverk, samt gårdsferske produkter langs ruten til Bua Tong-feltene.

   Automatisk oversettelse. 
   Kilde: TAT   Kommentarer

   Lastebilen mister et hjul (video)   Se opp for løst lastebilhjul på rømmen. Heldigvis skjer det ingen ulykke denne gang, men neste gang kanskje...

   (pf) Kilde: StickBoy


   Kommentarer


   Kjørte gjennom vegg i 4. etasje på parkeringshus - overlevde   En 62 år gammel mann overlevde mirakuløst etter at bilen hans kjørte ut fra 4. etasje i et parkeringshus i sentrale Bangkok idag, lørdag.

   Mr Anukoon Wannasut var i sjokk da huseier og naboer fikk han  ut av bilen. Et øyenvitne sa at han så bilen gjentatte ganger kjørte i veggen på parkeringshuset før veggen tilslutt gav etter og at såvel bil som -eier raste 4 etasjer ned.

   Politiet vil gjøre ytterligere undersøkelser for å finne ut den virkelige årsaken til ulykken.

   (pf) Kilde og bilder: Daily News
   Kommentarer

   95 utenlandske borgere arrestert på Phuket   Politiet på Phuket arresterte i en aksjon i dag, fredag,  95 utenlandske borgere. De fleste for «overstay».

   62 indere, 11 pakistanere, 6 fra Egypt og 16 andre utenlanske statsborgere er pågrepet og satt i forvaring etter fredagens aksjoner på Phuket. De fleste av de på grepet for «overstay», altså brudd på visumreglene.

   En av de pågrepne hadde over 2000 dagers «overstay», nesten fem og et halvt år. 24 av de arresterte hadde engang visum, og oppholdt seg ulovlig i landet.

   (pf) Kilde og bilde: Phuket Gazette

   Kommentarer

   Snakk om fiskelykke (video)   Dette er fiskelykke i bokstavelig forstand. Den eldre kvinenn trenger ikke engang å fiske - fisken kommer til henne - rett i nettet.

   (pf) Kilde: LiveLeak


   Kommentarer


   Thailand ønsker å bli destinasjon for luksuscruiseskip   Relativt få cruiseskip kommer til Thailand og nå ønsker myndighetene å etablere en infrastuktur som gjør noen thailandske havner mere attraktive.

   Det søkes også samarbeid med andre land i regionen for å komme frem til attraktive cruiseruter. Phuket, Phang Nga, og Koh Samui bøf være attraktive steder for å bli mere sentrale cruisedestinasjoner.

   Motivasjonen er å få flere godt situerte turister, som erfaringsmessig i gjennomsnitt bruker 6.200 baht daglig, mens andre utenlandske turister i gjennomsnitt bruker 4.000 baht daglig.

   (we) Kilde: BangkokCoconuts

   Kommentarer

   Bruker YouTube ungdom i tiggekampanje (video)   Det norske misjonsselskap (NMS) sender blåøyde norske YouTube-ungdommer til den såkalte "slummen" for å skape engasjement og skaffe nye unge givere. 

   Det norske misjonsselskap (NMS) har denne uken tatt med seg fem unge, norske "YouTube-stjerner" til buddhisiske Thailand for å besøke og promotere deres hjelpearbeid i landet med kampanjen «Giving Tuesday», melder Kirkelig pressekontor. Kampanjen skal sette fokus på å skape engasjement i sosiale medier. Les mer (krever innlogging) Det hele er en kynisk utnyttelse av norske blåøyde ungdommer sammen med det misjonsselskapet fremstiller som "slum-barn" i den hensikt å skaffe penger.

   En av de norske ungdommene som tigger på vegne av misjonssakapet er er Ellen Aabol. Hun har hittil lagt ut to poster på You Tube.   (pf) Kilde og faksimile: Kirkelig pressekontor
   Kommentarer

   Maratonarrangører løp avgårde med pengene   Thailands turistmyndigheter har släppt en pinsam nyhet om ett maratonlopp som aldrig blev av.

   Mer än tusen thailändska och utländska löpare anlände till Phitsanulok för att delta i maraton och andra lopp men de blev övergivna när arrangörerna tog pengarna och försvann.

   Löparna hade betalat 400-600 baht per tio km, för att få tävla i halv och hel maraton.

   De var lovade «loftboende» men när de kom fram var det ett golv i en gammal skolbyggnad.

   Det fanns heller inga T-shirts som utlovat. Dessutom fanns det ingen mat, inga medaljer eller troféer, inga officiella tidtabeller och inga skyltar om avstånd.

   Löparna förstod att de hade blivit lurade på en miljon baht eftersom arrangörerna avbröt evenemanget som planerades till 1.5 oktober i sista minuten. De flesta hade betalat online.

   Arrangörerna har sagt att pengarna kommer att betalas tillbaka den 15. november men på grund av det faktum att många hittills misslyckats med att få tillbaka sina pengar är många löpare tveksamma att de kommer få någonting tillbaka.

   Thailands ministerium för turism och sport har marknadsfört landet som ett nav för sport som lyfter fram maraton som hålls i Bangkok den 4 februari som ett bra exempel på vad Thailand har att erbjuda.

   (pf) Kilde: Thailand-idag.asia
   Kommentarer


   Nok en meningsløs ulykke (video)   Dessverre nok en meningsløs ulykke i Thailand.

   (pf) Kilde. Stickboy
   Kommentarer

   60 nordmenn spilte Wirkola Cup i Thailand   Den gamle storhopperens egen cup, som arrangeres hver høst i Cha Am i Thailand, blir bare mer og mer populær med årene. I år var over 60 golfglade med.

   Det skriver nettstdet golferen.no

   Wirkola Cup er for varmesøkende golfere fra Norge, som vil være med å spille golf med storhopperen Bjørn Wirkola.

   (pf) Les saken på golferen.no


   Kommentarer

   Thailandsk Jasmine ris igjen kåret som verdens beste   Thailands Jasmine ris er verdens beste ris,  ifølge en kåring på årets World Rice Conference som fant sted i Macau i Kina i går.

   Det er 8. gang en slik kåring finner sted og Thailand Hom Mali ris (Jasmine) ble også kåret til den beste i 2009, 2010, 2011 og 2016.

   Dommerpanelet besto av mateksperter, kulinariske konsulenter og anerkjente kokker som vurderte risen utifra fire kriterier; duft, smak, klebrighet og utseende.

   11 ulike typer ris fra sju land ble vurdert. Landene var Kambodsja, Thailand, Vietnam, USA, Pakistan, Sri Lanka og Myanmar. 

   Ris fra Kambodsja og Vietnam kom på henholdvis plass 2 og 3.

   (we) Kilde: ThaiPBS


   Kommentarer


   Mobilt thaikjøkken i Østerdalen - på Koppang   Wanna Hellum er etterhvert med sitt Wanna Thainmat blitt godt kjent på flere festivaler og messer i deler av Østerdalen og Gudbrandsdalen. 

   Mange lørdager er hun også å finne utenfor en av dagligvareforetningene på Koppang i Stor—Elvdal.
   I tillegg til salg fra sitt mobile kjøkken, tilbyr hun catering til selskaper.

    

   (we)


   Kommentarer

   Utenlandske turister omkom i bilulykke i Ayoutthaya   Fire utenlandske turister døde og flere ble skadet da minibussen de satt i slengte inn i siden på en tihjulet lastebil i Bang Pa-In i Ayutthaya i går, onsdag, ettermiddag. 

   Bilen tok fyr og sjåføren og to menn og to kvinner omkom.

   Turistene var utenlandske asiater, som kom fra Bangkok og var på vei til Ayutthaya for å se på de historiske stedene og ruinene.

   (we) Kilde: Dailynews/thaivisa

    
   Kommentarer

   Thaipolitiets «Black Eagle» med nye razziaer blant afrikanere   Det thailandske turistpolitiets Black Eagle»-styrke foretok i går nye razziaer. hvor «svarte afrikanere» har vært målgruppa. Dette skjedde på 33 steder i Bangkok`s Si Phraya, Rankhamhaeng, Sai Mai og Lat Prao.

   6 illegale innvandrere ble arrestert, samt 3 hvis visa var utgått. I tillegg ble 9 andre behørlig registrert i politiets kanaler.

   Som før mistenkes de arresterte for forfalskninger, romantisk svindel, kredittkortsvindel, import av falske smykker og narkotikaaffærer. Aksjonene er målrettet mot ulovlige svarte innvandrere, og lovbrytere som utgjør en trussel mot nasjonens sikkerhet, landets image og turisme.

   Dette skal ha vært den tiende aksjonen fra Black Eagle's, som nå har hatt razziaer på i alt 154 steder, og foretatt 96 arrestasjoner og registrert detaljert informasjon om ytterligere 183 personer.

   (we) Kilde: Daily News/thaivisa   Kommentarer


   Samarbeid mellom Thailand og USA´s FBI har løst mange pedofilisaker   Felles operasjoner mellom thailandske myndigheter og USAs FBI har ført til 13 arrestasjoner i september og oktober. 
   r>
   I løpet av de to til tre siste åra har nå blitt foretatt arrestasjoner i 58 slike saker. De fleste pedofile og kriminelle som utnytter og misbruker barn er thailendere, amerikanere og briter.

   (we) Les mer på thaivisa
   Kommentarer

   Ko Phai - en av Pattaya´s «skjulte» skatter   Arkipelagoet utenfor Pattaya består av mye mer en kjente Ko Larn. Ønsker man en fredelig dag, med strandliv, bading og eventuelt dykking, er Ko Phai et godt alternativ.

   Denne øya, kjent som «Bamboo Island» er ubebodd og kan bare brukes til dagopphold.

   Øya er nesten fire kilometer lang og på det bredeste en og en halv kilometer. Det er en skyggefull skogkledd øy, og en stor del av kysten er dannet av steinete klipper., men også flotte strender. Det høyeste punkt er bare 150 m og det er ikke en eneste topp som dominerer de andre. 


   Det er et fyr på toppen av øya. Øya ligger omlag 14 km vest for Ko Lan, og båtturen ut dit tar vel et par timer. Øya er, som flere av de andre øyene i området, et beskyttet naturområde under oppsyn av Royal Thai Navy. Skal du hit må du ta med deg din egen mat og drikke.

       Kommentarer

   Fingeravtrykk og ansikiktsscanning kreves for kjøp av sim-kort


   Ansiktsskanning og fingeravtrykk vil være nødvendig for å kjøpe SIM-kort i Thailand fra neste måned.  Thailand forsøker å slå ned på elektronisk svindel og oppmuntre til mobilbanker. Fra før var det nok med fingeravtrykk og id.

   Turister vil også bli pålagt å ha ansiktsscaninger som blir sjekket mot disses biometriske pass, når de kjøper nytt SIM-kort.

   Det nye biometriske systemet, som følger lignende krav i Bangladesh, Saudi-Arabia og Pakistan, vil starte 15. desember, ifølge National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC ).

   – Vi går inn i den digitale tidsalderen, og pengene våre er nå knyttet til mobiltjenester. Ved å gjøre dette vil tilliten til mobilbanker eller betalingssystemer bli bedre, sier Takorn Tantasith, generalsekretær i NBTC.

   – Noen bruker falsk ID til å registrere sine SIM-kort, noe som er et problem, la han til og forsikret brukerne om at deres personvern ville bli beskyttet.
   For thaiene vil ansikts- og fingeravtrykksskannene bli matchet mot regjeringsdata knyttet til thailandske nasjonale ID-kort.

   Thailand lanserte en pilotordning i juni i sin opprørskrevne 'Deep South', hvor etniske malaysiske opprørere har brukt mobiltelefoner til å utløse bomber.

   – Etter en forsøk på de mest berørte områdene i landet, likte folk det, spesielt sikkerhetsansatte, sier Korkij Danchaivichit, NBTCs generalsekretær, til AFP.

   Mangelen på regulering i Thailands SIM-kortmarked kom for en dag da politiet i juni arresterte tre kinesiske menn som klarte å kjøpe nesten 400.000 thailandske SIM-kort for en "click farm"-operasjon. Trioen fortalte offiserer at de var ansatt av kinesiske selskaper for å øke «Likes» for en rekke produkter gjennom hundrevis av smarttelefoner de hadde koblet til en datamaskin.

   Thainytt: 14.4.17: Nytt sim-kort? Fingeravtrykk må registeres fra mai

   (pf). Kilde: phys.org
   Kommentarer


   Se eldre saker...

   Toppsaken fra Thailands Tidende akkurat nå:

   RSS Feed