BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

30 % færre hotellbookinger i Chiang Mai



Hotellbestillinger i Chiang Mai har fått ned med 30 % sammenlignet med begynnelsen av april i fjor, viser statistikk fra Northern Thai Hotels Association.

Det er imidlertid forventet at belegget ville stige til 70 % i løpet av Songkran-festivalen.

På denne tiden av året er det mange turister i Chiang Mai som velger å besøke tropiske øyer som Koh Samui, ettersom Chiang Mai er et reisemål for de som ønsker en «kjølig» vinter. Dessuten er luftforurensningen i Chiang Mai for tiden bekymringsfull, og forhåpentligvis vil flere turister besøke Chiang Mai i april hvis PM 2,5-problemene blir mindre.

Luftforurensning er ikke bare et problem i Chiang Mai, men i hele den nordlige delen av Thailand. Luftforurensningskrisen påvirket turismen negativt i mars, da hotellbelegget ble redusert til 50 % fra forventet 60 %.

Den thailandske regjeringen bør ha en konkret plan for å takle luftforurensningen tre til fem år i forveien. Luften er forurenset med PM 2,5, og det er ikke sikkert at det vil påvirke det lokale næringslivet direkte, men helseproblemene vil være av største betydning. For å løse PM 2,5-problemet trengs det en nasjonal agenda som krever omfattende og konkrete planer fra myndighetene.

Kilde: The Pattaya News
RSS 
Stacks Image 797