Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Advarer mot maneter i nasjonalpark i KrabiWoraphot Lomlim, leder av Hat Noppharat Thara – Mu Ko Phi Phi nasjonalpark Krabi-provinsen, advarer om forskjellige typer maneter som etterlater seg sterkt ubehag og svie. 

I det siste pleide opptil 14 turister daglig bli stukket, de fleste var barn som kom for å bade på stranden. Nasjonalparken har advart turister og satt opp et team utstyrt med førstehjelpsutstyr for å ta vare på turistene.

Nasjonalparksjef Woraphot Lomlim sier at bølgene vil føre ting fra nede i vannet, inkludert maneter, hvert år til stranden under monsunen. "Blant forskjellige typer maneter er det giftige, for eksempel boksmaneter og brennmaneter, som ofte finnes i både Noppharat Thara- og Ao Nang-strendene," sa han.

"Vi råder turister til å ta den skadde ut av vannet, be ham/henne om å holde seg i ro for å forhindre spredning av manetgiften, helle eddik på det stukkede området i minst 30 sekunder og sende ham/henne til et sykehus øyeblikkelig, "sa han. "Det viktigste er at noen må bo hos den skadde personen hele tiden fordi han/hun kan miste bevisstheten. Hvis den skadde er bevisstløs, må de utføre hjerte-lungeredning til ambulansen kommer eller symptomene hans begynner å bli bedre."

(we) Kilde TheNation


RSS Feed