Tre franske turister risikerer tre års fengsel for falsk anmeldelseTre franske turister, to menn (25 og 32) og kvinne (31), er arrestert på øya Koh Samui, og står nå i fare for å bli dømt til tre år i fengsel for falk forklaring.  De tre hevdet at de var blitt knivtruet av tre thaier og fratatt alle eiendeler. 

De forklarte til politiet at de onsdag i forrige uke hadde tatt en "songthaew" til et hotell i Lamai, men gikk av på feil sted. De visste ikke hvor de var, men forklarte de gikk ned en gate hvor de ble truet med kniv og deretter ranet for ulike eiendeler.

Politiet mistenkte de for å dikte opp historien siden de ikke kunne si hvor og når det angivelige ranet skjedde. Etterfølgende henvendelser med avhør av "sangthaew"-sjåføren og andre viste at det ikke fantes noen vitner.  Trioen ble konfrontert på deres hotell og til slutt innrømmet de at det hele var løgn for å kunne få erstatning fra sitt forsikringsselskap.

Alle de manglende eiendelene fra det påståtte ranet ble forøvrig funnet på et rom på et annet hotell enn der de bodde.

Det å avgir falk forklaring og anmeldelse i Thailand kan straffes med 3 års fengsel, og de tre franske turistene står i fare for å bli dømt.

(we) Kilde: Ny TV


RSS Feed