Stacks Image 186

Gratulerer med dagen, alle thaimødreMorsdagen i Thailand er en veldig spesiell anledning som feires blant thaier over hele kloden for å hedre mødre og deres kjærlighet til barna sine. I Thailand blir morsdagen i dag den 12. august. Dette er hennes Majestet Dronning Sirikits fødselsdag. Dagen er en nasjonal høytid og fridag i Thailand
.


En gave til munker utgjør en meningsfull del av den tradisjonelle morsdagen-feiringen. Tidlig på morgenen arrangeres seremonier for å gi mattilbud til Thailands buddhistmunker. På skoler er det vanligvis en morsdagsseremoni. 

På den dagen kommer mødre til barns skole, og hvert barn kneler ved føttene til moren hennes, og respekterer moren for alt hun har gjort for de. Det er veldig vanlig å se mødre tørke tårene og at mange barn gjør det samme i dette som er et gledelige og stolt øyeblikk. Små barn lager sitt eget håndlagde kort til gave til mødrene.

Sønner og døtre gir kanskje også moren en spesiell gave eller tar mamma ut for et spesielt måltid. Noen restauranter har spesielle kampanjer denne dagen.

Den mest tradisjonelle morsdagsgave i Thailand er jasmin - en blomst som ligner morsrollen. Den lille kransen blir også sett på som et symbol på renhet og mildhet. Denne hvite blomsten er gjennomsyret av en søt parfymerte duft.

(we) Taste of Thailand