BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

– Thaksin har ikke vært alvorlig syk i det hele tatt



– Den straffedømte, prøveløslatte Thaksin Shinawatra har definitivt ikke vært så alvorlig syk som det feilaktig er påstått, konkluderte en opposisjonslovgiver i dag.

I en interpellasjon i Representantenes hus i dag hevdet Rangsiman Rome, parlamentsmedlem for Move Forward, at den avsatte statsministeren ikke hadde vært alvorlig syk, slik myndighetene gjentatte ganger har hevdet, siden han så helt normal ut og hadde nok utholdenhet til å delta i daglige aktiviteter umiddelbart etter at han ble prøveløslatt fra politisykehuset, og at han tydeligvis ble sett på steder og under et besøk i hjemprovinsen Chiang Mai nylig.

Thaksins forlengede opphold på en privat avdeling på sykehuset hadde heller ikke rettferdiggjort strenge sikkerhetstiltak i møte med påståtte drapstrusler, slik myndighetene tidligere har hevdet, selv om det skal ha forekommet forsøk på bombeangrep mot ham i løpet av det siste halvannet tiåret før han flyktet fra landet i forbindelse med kuppet i 2006, ifølge Move Forward-parlamentarikeren.

Rangsiman er engasjert i en interpellasjon med justisminister Thavi Sodsong om Thaksins kliniske helsetilstand, som ifølge Move Forward-parlamentarikeren åpenbart motsa de tidligere påstandene fra kriminalomsorgen og politisykehuset om at han hadde vært «kritisk syk» i en periode på seks måneder på sykehuset frem til han ble prøveløslatt forrige måned.

– Med tanke på aktivitetene han har deltatt i siden han ble prøveløslatt, så den tidligere statsministeren så frisk og sterk ut, og det var tydelig at han ikke har vært alvorlig syk i det hele tatt, sa Move Forward-parlamentarikeren.

Thavi hevdet at kriminalomsorgen ikke hadde gått på akkord med de eksisterende reglene for håndtering av kritisk syke fanger, slik som de facto Pheu Thai-sjefen, etter at han kom tilbake fra sitt eksil i utlandet i august i fjor.

Under den opphetede interpellasjonen ba talsmann Wan Muhammad Nor Matha Rangsiman om å avstå fra å nevne de facto Pheu Thai-sjefen ved navn.

Move Forward-parlamentarikeren fikk heller ikke lov til å nevne de facto Pheu Thai-sjefen ved å kalle ham Tony Woodsome - pseudonymet Thaksin har brukt i sine direktesendinger fra utlandet de siste årene.

Noen få Pheu Thai-parlamentsmedlemmer protesterte i tur og orden mot Rangsiman fordi han nevnte deres de facto partileder ved navn eller forsøkte å få vist et klipp av Thaksin på en skjerm i salen.

Ved ett tilfelle insisterte Nor Matha resolutt på at Rangsiman skulle fortsette uten å vise noen klipp med Thaksins helsetilstand eller personlige aktiviteter, ellers ville opposisjonsmedlemmet bli kastet ut av salen med makt, sa taleren.

De facto Pheu Thai-sjefens kritikere har alltid beskyldt ham for å ha simulert sykdom siden han kom tilbake fra utlandet for å slippe å tilbringe en eneste dag bak murene i Bangkoks varetektsfengsel, og i stedet angivelig ha fått dobbeltmoralske privilegier på politisykehuset frem til han ble prøveløslatt.

Øverst: Rangsiman Rome, parlamentsmedlem for Move Forward, til høyre, og Wan Muhammad Nor Matha, speaker i parlamentet, til venstre. Foto: Naewna

Kilde: Thai Newsroom
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand