Slik ser du norsk TV i Thailand

Været i BANGKOK
Stacks Image 186

Thailands statsminister truer demonstranterne: – 'Alle lover og paragrafer vil bli håndhevet (video)


Statsminister Prayut Chan-o-cha erklærte torsdag at "alle lover og alle paragrafer" vil bli håndhevet mot demonstranter som bryter loven. Prayut kom med sin advarsel i en uttalelse fra kontoret sitt, overfor pro-demokratiske demonstranter som krevde hans avgang og reform av monarkiet.

Prayut sa at regjeringen og ulike etater hadde forsøkt å finne en fredelig vei ut av konflikten. Imidlertid har situasjonen ikke vist noe tegn på lettelse, til tross for at regjeringen har vist sin oppriktighet med hensyn til å løse problemene. Sikkerhetsbyråene har gjort jobben sin med å opprettholde fred og orden og håndtere protester med største forsiktighet, i tråd med med internasjonale standarder.– Situasjonen endrer seg ikke i noen god retning, og det er en tendens til at konflikter eskalerer til mer vold. Hvis det ikke endres, kan dette skade landet og den elskede institusjonen, samt fred og sikkerheten for og eiendom, sier han.

– Det er nødvendig for regjeringen og sikkerhetsbyråene å intensivere sine handlinger ved å håndheve alle lover og alle artikler for å iverksette tiltak mot demonstranter som bryter loven og ikke viser respekt for andre menneskers rettigheter. Tiltak vil bli gjennomført i tråd med landets rettsprosess og internasjonale standarder, sier han.

Statsministerens trusler har blitt møtt med kritikk ikke bare fra aksjonistene, men også fra ledende politikere.

(we) Kide: Bangkok Post / NBT