Slik ser du norsk TV i Thailand

Været i BANGKOK
Stacks Image 186

Thailands økonomiske utsikter svært usikre og risikerer kollaps– Thailands økonomiske utsikter er fortsatt svært usikre og med risiko for kollaps.

Det sier landets sentralbanksjef som melder at vi er klare til å bruke nødvendige verktøy for å støtte en økonomi som er rammet av pandemien

Nedgangen i andre kvartal er den største på 22 år. Det vil ta minst to år å komme tilbake til nivået før pandemien og oppgangen vil være "ujevn", heter det fra landets sentralbank.

Mye er avhengig avgjenåpning for innreise fra utenlandske turister. BOT forventer 6,7 millioner utenlandske turister i år og 9 millioner i 2021. Fjorårets 39,8 millioner besøkende sto for 11,4% av bruttonasjonalproduktet.

BOT forventer at økonomien vil gå ned med rekordhoye 7,8% i år, før den vokser igjen med 3,6% neste år.

Styringsrenten er også etter tre kutt i år rekordlav på 0,50% og de fleste analytikere ser ingen ytterligere rentenedgang i år.

– Det vil være behov for mer målrettede finanspolitiske tiltak for å støtte utvinningen, sier BOT's viseguvernør Mathee Supapongse og la til at de snart vil kunngjøre tiltak for lån og gjeld.

(we) Kilde: Reuters