BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Pytonslange-flåer arrestert i PhichitPytonslanger finnes generelt i Thailand. De bidrar til å balansere økosystemet og regnes som fredede ville dyr.

I går, mandag,  gjennomførte thailandsk politi en husransaking i Dong Pa Kham i Phichit-provinsen, etter tips om et ulovlig nettverk som dissekerer pytonslanger ved å flå dem og selge slangeskinnet utenfor landet.

Politiet fant 12 levende pytonslanger under huset. Slangene var pakket inn i tepper og bundet sammen i poser. 12 av slangene veide mellom 11 og 15 kilo hver. I tillegg inneholdt sekkene fem ark med tørket pytonslangehud og rester av fire pytonslangebein. En thailandsk kvinne ble arrestert på stedet.

Kvinnen hevder at alle de beslaglagte varene tilhører hennes svigersønn og var klargjort for salg til internasjonale kunder. Men hun aner ikke hvem de er. Hun ble tatt til Dong Pa Kham politistasjon og siktet for ulovlig besittelse av fredede ville dyr og kadaver av fredede arter.

Pytonslanger finnes i Thailands natur langs elver. Den regnes som et fredet vilt dyr fordi den er til nytte for økosystemet. De bidrar til å holde bestanden av pattedyr, som for eksempel rotter, nede. Myndighetene advarer om at hvis det ikke finnes pytoner i området, vil økosystemet komme i ubalanse.

Kilde: KhaoSod English
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand