Slik ser du norsk TV i Thailand

Været i BANGKOK
Stacks Image 186

Flere får lov til å komme inn i landet: Skandinaviske turister ventet 1. november


Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) godkjente mandag innreise til landet for flere grupper av utlendinger.  Inntil 120 skandinaviske turister er ventet 1. november


CCSA har avtalt å la idrettsutøvere, som vil konkurrere i et lukket område, får innreise for turneringer. Den første gruppen vil være internasjonale syklister som skal delta sykkelrittet i januar 2021.

Visuminnehavere, for eksempel forretningsfolk som ikke har noen form for arbeidstillatelse, får nå innreise, men de må ha minst 500 000 baht på konto det siste halvåret.

STV-ordningen (Special Tourist Visa) ble, som kjent, formelt godkjent i dag. Statsministeren har pålagt turist- og utenriksdepartementene å diskutere klare rammer og retningslinjer, og prioritere hvem som kan få innreise etter nasjonal fordel. 

Utlendinger som vil besøke Thailand, må kontakte den lokale thailandske ambassade eller visumbyrået (http://www.thailongstay.co.th/stv_visa.html) for mer informasjon.

Natapanu Nopakun, i det Thailandske utenriksdepartementet, sa at fra og med 8. oktober og utover ville rundt 150 godkjente utenlandske turister å ankomme Suvarnabhumi eller Phuket lufthavn.

En gruppe på 150 turister fra Guangzhou i Kina vil lande på Phuket 8. oktober, før en annen gruppe på 126 flyr til Bangkok 25. oktober.

1. november ankommer 120 turister fra Skandinavia og andre europeiske land til Bangkok med Thai Airways, iflge avisen Nation Thailand. 

Asia Pacific Economic Cooperation-kortinnehavere i områder med lav smitterisiko, som New Zealand, Australia, Singapore, Malaysia, Sør-Korea, Japan, Kina og Hong Kong, har nå lov til å komme inn.

(pf) Kilde: Nation Thailand