BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Haglstorm i det nordøstlige Thailand



I går opplevde flere provinser i den nordlige regionen en sommerstorm ledsaget av hagl, noe som skapte både uro og spenning på grunn av haglenes uvanlig store størrelse.

En sommerstorm med kraftige vindkast og hagl skapte kaos i tre underdistrikter i Bueng Kan-provinsen.

Videoklipp som ble delt av de lokale på sosiale medier under haglstormen, viste at haglene var store, noen like store som en tennisball. Mange skrev på Facebook at de aldri før hadde sett så store hagl i løpet av de siste 40-50 årene. Etter at haglstormen la seg, begynte folk å samle haglkornene i beholdere og ta bilder som de delte på sosiale medier, noe som markerte en sjelden haglstorm i området.

Etter hendelsen besøkte myndighetene de berørte områdene for å vurdere skadene. Totalt 1.376 hus i 18 landsbyer hadde blitt skadet. Det er foreløpig ikke rapportert om skadde eller omkomne blant innbyggerne, men jordbruksavlingene vil bli vurdert nærmere.

I Udon Thani-provinsen la en Facebook-bruker ved navn "White Hero" ut en video av hagl som falt i Nonsa-ard-distriktet.

Haglene falt som hvite regndråper og skapte høye, dunkende lyder når de traff takene. De fleste av haglene var på størrelse med fugleegg, men noen var like store som hønseegg, noe som fikk lokalbefolkningen til å beskrive haglstormen som utrolig vakker.

I Udon Thani-provinsen ble mange hus og gårder betydelig skadet, og myndighetene fortsetter å vurdere skadene.

I Mukdahan-provinsen førte sommerstormen med vind og regn til hagl, noe som resulterte i skader i flere områder. Den kraftige stormen førte til at hus og fjøs mistet taket på grunn av den sterke vinden.

Kilde: TNA
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand