BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Thailands visepolitisjef kan bli arrestert



Landets visepolitimester Surachate "Big Joke" Hakparn, kan bli arrestert hvis han ikke melder seg for politiets etterforskere innen 1. april for å høre anklagene om hvitvasking av penger, opplyste en informert kilde torsdag.

Den omstridte Surachate ble innkalt for tredje gang onsdag, etter at han ikke hadde møtt opp etter to tidligere innkallinger, ifølge kilden som er kjent med den pågående etterforskningen.

Surachate, som er den nest øverste i det thailandske politiet, ble nylig siktet for hvitvasking av penger i forbindelse med spillnettstedet BNK Master. Ifølge politietterforskerne var han knyttet til en bankkonto som ble brukt av personer som angivelig var involvert i nettgamblingnettverket.

Politigeneralen er anklaget for å ha medvirket til hvitvasking av penger og for å ha vært involvert i hvitvasking av penger som statstjenestemann.

I henhold til den tredje innkallingen må Surachate møte opp hos Metropolitan Police Bureau's Division 2 Command innen 1. april for å høre anklagene mot ham, ifølge kilden. Hvis han ikke gjør det, vil etterforskerne be retten om tillatelse til å utstede en arrestordre på ham, legger kilden til.

Fredag i forrige uke ble det sendt ut en ny innkalling til Surachate i Bangkok, der han ble bedt om å møte i retten innen 26. mars.

Surachate sa at han ikke lenger bodde på adressen der betjenter fra Bangkoks Thung Song Hong politistasjon la ut innkallingen. Han møtte heller ikke opp på den avtalte datoen.

Han har selv uttalt at han og familien er i England på ferie.

Kilde: The Nation

RSS 
Stacks Image 797