Stacks Image 186

Tre thailandske flyplasser skal bli bedre for de reisendeTre provinsflyplasser, Buriram, Surat Thani og Krabi, blir oppgradert neste år for et samlet budsjett på 11,3 milliarder baht.


En passasjerterminal på 700 millioner baht skal bygges på flyplassen i nordøstlige Buriram, for å kunne betjene flere turister, ikke minst sportsturisme. Provinsen er hjemsted for landets samferdselsminister og Buriram United fotballag. Den har ogtså Chang International Circuit racingbane og e-sports arena. Den nye terminalen vil mer enn doble flyplassens kapasitet til 1,7 millioner passasjerer i året fra nåværende 750.000.

Surat Thani-flyplassen vil også bli oppgradert for å støtte den blomstrende sørlige turismen. Utvidelsen vil gi rom for 3,6 millioner passasjerer i året, mot 2 millioner i dag.

Krabi-flyplassen utvides til å doble kapasiteten til 8 millioner passasjerer i året.

Det arbeides også med planer for å øke de kommersielle inntekter på 28 flyplasser, med mål å øke de årlige inntektene med 143 millioner baht. Leie av butikk- og kommersielle plasser på flyplassene vil bli hevet, men derimot ikke passasjeravgifter.

(we) Kilde: BangkokPost