BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Dette bildet vekker oppsikt



På anmodning fra Thailand undersøker den israelske regjeringen nå et bilde av en israelsk soldat som holder det thailandske nasjonalflagget foran hauger av vrakgods.

Forespørselen ble formidlet gjennom den thailandske ambassaden i Tel Aviv.

Ambassaden har blitt informert om at Israel ennå ikke kan bekrefte om bildet, som har gått viralt på X-plattformen, er ekte eller om det er manipulert i propagandaøyemed.

En høytstående israelsk tjenestemann informerte den thailandske ambassaden om at soldatens handling var upassende, og den israelske hæren har blitt bedt om å undersøke saken.

Thailands ambassadør i Israel, Pannabha Chandraramya, har overfor Israel understreket Thailands bekymring og oppfordret dem til å utvise forsiktighet for å forhindre gjentakelse.

– Det er fordi Thailand ikke tar parti for noen av partene i konflikten. Dessuten har Thailand lenge ønsket at konflikten skal løses på fredelig vis gjennom forhandlinger. Thailand er dypt bekymret for velferden til de åtte thailandske statsborgerne som fortsatt holdes som gisler der.

Thailand har også understreket overfor alle berørte parter viktigheten av å overholde FN-resolusjonen av 25. mars, som krever umiddelbar våpenhvile under den hellige måneden Ramadan og umiddelbar og betingelsesløs løslatelse av gislene.

Kilde: Thai PBS
RSS 
Stacks Image 797