BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Regjeringen vurderer å lempe på alkoholrestriksjonene



Regjeringen er i prinsippet blitt enige om fem forslag til endringer i alkoholloven, som blant annet går ut på å utvide salgstidene og gi større fleksibilitet når det gjelder reklame.

Lovforslagene ble førstegangsbehandlet i nasjonalforsamlingen onsdag. De fem lovforslagene ble i prinsippet godkjent med 389 stemmer for, ni mot og to avholdende.

Som følge av dette ble det nedsatt en spesialkomité som skal gjennomgå lovforslagene før de går videre til andre og tredje behandling.

Komiteen som har fått i oppgave å granske lovforslagene om alkoholkontroll, har 42 medlemmer: sju ministre, 14 representanter for stemmeberettigede og representanter for politiske partier.

Lovforslagene ble foreslått av Thiraphat Khanawong og Charoen Charoenchai, begge stemmeberettigede, Taopipho Limjittrakorn, parlamentsmedlem for Move Forward Party i Bangkok, Chanin Rungtanakiat, parlamentsmedlem for Pheu Thai Party, og regjeringen.

Det er ventet at regjeringens versjon vil bli brukt som hovedutkast til komiteen i Representantenes hus.

Et nettverk av interessegrupper som kjemper for bedre kontroll med alkoholforbruket, har sendt et åpent brev til Representantenes hus der de uttrykker bekymring over den potensielle utvidelsen av salgstidene.

De ønsker heller ikke at alkohol skal selges og konsumeres på ulike steder, og ønsker å begrense både reklamekanaler og salgsfremmende tiltak.

Brevet, som er adressert til talsmann Wan Muhamad Noor Matha, ble mottatt av Thongchat Rattanawicha, assisterende sekretær for Wan, og Chanin.

Duangduean Inthanu, en representant for antialkoholnettverket, sier at gruppen ikke ser noen grunn til å endre kontrollovgivningen slik lovforslagene legger opp til.

Ifølge tilhengerne av lovforslagene er endringene ment å stimulere økonomien.

Nettverket mener imidlertid at ulempene vil være større enn fordelene ved å fremme alkoholholdige drikkevarer.

Ifølge Duangduean er det bare virksomheter som selger alkohol som vil tjene på dette.

Santi Chomyong, som representerer en antialkoholgruppe i Ayutthaya, oppfordret parlamentet til å stå fast på å beskytte allmennhetens interesser mot de negative konsekvensene av alkoholbruk.

Han sa at lovgiverne må sette allmennhetens interesser foran kommersielle fordeler.

Regjeringen har understreket at det må finnes en balanse mellom å tillate mer fleksibilitet i alkoholsalget for å styrke økonomien og turismen og samtidig beskytte folkehelsen.

Kilde: Bangkok Post
RSS 
Stacks Image 797