Stacks Image 352

Thailand vil delta i samtaler om USAs Indo-Stillehavsregionale paktThailands regjering har bedt landets utenriksdepartement om å kunngjøre Thailands intensjon om å delta i samtaler om USAs nylig foreslåtte multilaterale handelsavtale, kjent som Indo-Pacific Economic Framework (IPEF).

Handelsminister Jurin Laksanawisit møttes for bilaterale samtaler med USAs handelsrepresentant (USTR) Katherine Tai på sidelinjen av Apec Ministers Responsible for Trade i Bangkok fredag.

USA ba Thailand om å støtte IPEF, som blir annonsert i Frankrike neste måned. Regjeringen ble forrige torsdag enige om en uttalelse om IPEF som uttrykte landets ønske om å delta i samtalene. Ifølge uttalelsen er ikke dokumentet juridisk bindende for Thailand, men det tjener kun til å uttrykke landets intensjon om å delta i samtalene.

Samtalene om IPEF vil fremme økonomisk sikkerhet og bærekraftig utvikling i Indo-Stillehavsregionen, med vekt på handel, forsyningskjede, ren energi, reduksjon av karbondioksid, infrastruktur, beskatning og bekjempelse av korrupsjon.

Små grupper av demonstranter hadde samlet seg utenfor USAs ambassade i Bangkok for å motsette seg press fra Washington DC på Thailand for å slutte seg til enhver allianse som de menes kan skape problemer i forhold til med Kina og Russland.

(we) Kilde: Bangkok Post


Slik ser du norsk TV i Thailand!