Stacks Image 357

«Madame Dear» ønsket velkommen til det demokratiske partietTidligere Palang Pracharath (PPRP) parlamentsmedlem Watanya Bunnag, alias «Madame Dear», sluttet seg offisielt til det demokratiske partiet i dag, torsdag, og fikk en varm velkomst fra partileder Jurin Laksanawisit og andre medlemmer.

Jurin sa, ifølge Thai PBS, at det er en ære å ønske velkommen en ny generasjons politiker med høyt potensial som Watanya, som vil bidra til å styrke partiets lag i Bangkok. 

Han sa at Watanya har uttrykt ønske om å delta i neste valg som en partilistekandidat under det demokratiske partiets banner.

Parlamentsmedlemmet forlot Palang Pracharath-partiet i midten av august i protest mot det hun påsto å være mangel på ansvar av lovgivere for manglendebeslutningsdyktighet, noe som gjorde at et felles møte i parlamentet for å vurdere en valglov, ble utsatt.

Hun sier ifølge Thai PBS at hun verken hadde satt noen forutsetninger for å melde seg inn i det demokratiske partiet eller hadde krevd at navnet hennes skulle stå blant de ti beste partilistekandidatene.

Jurin sa imidlertid at partiet vil gjennomgå sin liste over partilistekandidater igjen på et passende tidspunkt.

Etter å ha forlatt PPRP sa Watanya at hun hadde brukt omtrent en måned på å vurdere hvilket parti hun ville slutte seg til, og til slutt valgte hun det demokratiske partiet fordi hun har tro på partiet som en politisk institusjon de siste 76 årene.

Hun sa at selv om hun hadde forlatt PPRP, har hun fortsatt respekt for partilederen, fungerende statsminister Prawit Wongsuwan.

På spørsmål om noen av hennes tidligere kolleger i PPRP vil følge i hennes fotspor og slutte seg til det demokratiske partiet, sa hun at hver av de kan selv bestemme deres partitilhørighet.

(pf) Kilde: Thai PBS

Slik ser du norsk TV i Thailand!