Stacks Image 594
Stacks Image 601

Thailand vil ha færre turister som bruker mer pengerThailands miljødepartementet oppfordrer reiselivsnæringen til å fokusere på utgifter per person i stedet for flere turist-ankomster for å bidra til å bevare miljøet, og anbefaler retningslinjer som kapasitetsbegrensninger ved turistattraksjoner.

– Det å ha mange turister er en god ting for bransjen, men vi må finne en balanse når det gjelder ressursene våre, sier miljøminister Varawut Silpa-archa til Bangkok Post.

Thailands turistmyndighet (TAT) satte et mål på nesten 20 millioner turister neste år, omtrent 50 % av nivået i 2019.

Da han talte til reiselivbransjen på Thai Hotels Associations (THA) månedlige møte i går, onsdag, sa Varawut at en turist i gjennomsnitt bruker 30 liter vann og produserer ett kilo avfall per dag.

Departementet pålegger allerede en bærekraftig politikk for å begrense antall turister og oppholdstid i noen av Thailands nasjonalparker.

På den berømte Maya-bukten i Krabi er det kun adgang for 380 personer daglig for å tilby den beste opplevelsen til turister og bevare naturressursene. Politikken er basert på akademiske studier.

Han sa at innføringen av denne begrensningen ikke vil motvirke turisme, ettersom flere vil ønske å besøke destinasjoner som er godt bevart og i god skikk.

Andre grep er billettebestillaiger online, forbud mot engangsplast og utvikling av trygg og inkluderende infrastruktur for turister.

Når det gjelder å utvikle overnatting i naturparker, insisterte Varawut på prosjektkonstruksjon som blander seg med naturen, forårsaker minst mulig innvirkning og følger den bio-, sirkulære og grønne modellen.

Han sa at Thailand står for 0,8 % av klimagassutslippene globalt, men at det er blant de første 10 landene som blir påvirket av klimaendringer.

Regjeringen satte et mål om at Thailand skal bli karbonnøytralt innen 2050 og netto null når det gjelder utslipp av klimagasser innen 2065.

Varawut sa at departementet er villig til å hjelpe hoteller og privat sektor med å skaffe miljømessig eller bærekraftig finansiering fra utenlandske organisasjoner.

Departementet har samarbeidet med THA ved å utstede Green Hotel-sertifikater til kvalifiserte hoteller over hele landet.

Han sa at prisen på infrastruktur for fornybar energi som solceller sannsynligvis vil falle i løpet av to år, mens produksjonseffektiviteten øker, noe som til slutt vil hjelpe operatører med å spare kostnader midt i bekymringene over økende strømpriser.

Varawut sa at hoteller kan oppnå karbonkreditter gjennom ulike metoder, for eksempel å produsere gjødsel fra avfallsmateriale, plante flere trær eller bruke fornybar energiinfrastruktur.

(pf) Kilde: Bangkok Post