BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Thailand gir EM i fotball skylda for kommende turistnedgangLedende analytikere har funnet en ny syndebukk som får skylda landets turistproblemer: Årets fotball-EM.

Kasikorns forskningsavdeling skriver i en analyse at EM i fotball i 2020 er en ny utfordring for den thailandske turistindustrien, ifølge nettstedet Thansettakij.

Ifølge forskningsavdelingen vil europeere heller bli i Europa for å følge fotballturneringen fremfor å feriere i Thailand.

For de som mener at Thailand må senke prisene sine kommer forskningsavdelingen med skuffende nyheter: Analytikerne fraråder den strategien.

Andre problemer som er detaljert beskrevet i analysen var verdensøkonomien og det faktum at folk generelt reiste mindre.

Deretter det den uoppgjorte situasjonen i Midt-Østen og prisen på olje.
I analysen spår de at utenlandske turister ville øke 2-3% i 2020. Dette er den svakeste veksten på 6 år. Den lille økningen vil i stor grad skyldes at asiatiske og aseanske naboland kommer til landet som turister. Men disse bruker mindre penger enn europeere, sier analytikerne, slik at det vil bli en nedgang i forbruket.

De spår at mesteparten av forbruket ville brukes på nye opplevelser fremfor varer.

Analytikerene råder bransjen til ikke å innføre en priskrig, men heller konsentrere seg om kvalitet, bedre teknologi og diversifisering.

(we) Kilde: Thansettakij