Slik ser du norsk TV i Thailand

Været i BANGKOK
Stacks Image 186

Flere hindringer for utenlandske turisterEndel russiske og europeiske turister har bestilt rom på Alternative State Local Quarantine (ASLQ)-hoteller i Pattaya, men visumene ble ble deretter trukket tilbake etter at Thailands generalkonsulat sier at de bare kan sitte i karantene i Bangkok og omegn.

Det skriver Bangkok Post i dag.

Lokale medier meldte i går at Thanet Supornsahasrungsi, president for Chon Buri Tourism Council, sier at ASLQ-hotellene i Chon Buri har oppfylt myndghetenes helsestandarder, og la til at russiske og europeiske gjester allerede har booket rom.

Ifølge konsulatene har Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) blokkert ASLQs helt, slik at utenlandske turister som har booket hotell i Pattaya for å sitte i karantene der må istedet booke godkjente i hoteller i Bangkok (bildet øverst).

Thanet sier at det spesielle turistvisumet (STV), initiert av regjeringen for å tillate utenlandske besøkende å komme inn i landet som en måte å kompensere for de økonomiske tapene forårsaket av den globale Covid-19-pandemien, møter ytterligere flere hindringer..

Det er ikke nok rom på hotell i kategorien Alternative State Quarantine (ASQ) i Bangkok og omegn. Dette var en grunn til at ASLQ ble lansert i provinsene, men likevel blokkerte CCSA karantene i provinser utenfor Bangkok.

I Pattaya har 13 hoteller for øyeblikket søkt på karanteneprogrammet, mens bare tre har bestått statens kriterier; uansett, gjester som booket på disse tre hotellene, slipper ikke inn i landet, sier han. 

(pf) Kilde: Bangkok Post